Εσωτερική Ασφάλεια

Μπήκαν τα ΜΑΤ στον Κορυδαλλό: Άγρια συμπλοκή κρατουμένων με μαχαίρια και χατζάρες (upd)

Άγριες συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στα επεισόδια εμπλέκονται κρατούμενοι της Ε' και της Β' πτέρυγας, ενώ έχει γίνει κατάληψη του διοικητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να βγήκαν στον προαύλιο χώρο. Νωρίτερα επιχείρησαν να καταλάβουν το διοικητήριο όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ.

Εργαζόμενη των φυλακών είπε στον ΣΚΑΪ για αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της: «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.

Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από τις συμπλοκές.

Το σχέδιο της αστυνομίας ήταν να απομακρυνθούν πρώτα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ώστε κατά την επέμβαση να μην υπάρχουν τραυματίες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις φυλακές ομαλοποιείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί και δεν έχει γίνει κατάληψη του διοικητηρίου των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι συμπλοκές βαίνουν προς το τέλος τους, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ