Εσωτερική Ασφάλεια

Μαφία των Φυλακών: Αρνείται τις κατηγορίες o μεγαλοδικηγόρος - «Ο Φλώρος θέλει την εξόντωσή μου»

Τι είπε στη μαραθώνια απολογία του

Υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές του ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών. «Δείχνει» Φλώρο για την εμπλοκή του στη «Μαφία των Φυλακών». Αναφέρεται διεξοδικά στην απόπειρα δολοφονίας του το 2014.

Στον Αριστείδη Φλώρο αποδίδει ο 65χρόνος δικηγόρος, Γ. Α., την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται.

Η απολογία του δικηγόρου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ενώ νωρίτερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη η συγκατηγορούμενη του, επίσης δικηγόρος, που κατηγορείται κι εκείνη για την υπόθεση του κυκλώματος.

Στις 63 σελίδες του απολογητικού του υπομνήματος ο Γ. Α. αναλύει διεξοδικά όσα έλαβαν χώρα από το 2011 και μετά όταν και ανέλαβε νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ, την απόπειρα δολοφονίας τους, τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τις επαφές του με τους Αλβανούς κακοποιούς. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Γ. Α. γνωστοποιεί ότι όλες οι ενέργειες του ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος συνέχιζε τις επαφές του με το φερόμενο εγκέφαλο του κυκλώματος, Αλβανό κακοποιό, Κ.Λ υπό το καθεστώς «φόβου και απειλών». Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού του, ο 65χρόνος δικηγόρος αναφέρεται και σε κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος δέχθηκε απειλές από τον Αλβανό κακοποιό. Συγκεκριμένα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε ότι «…άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε …».

Παράλληλα, ο δικηγόρος ξεκαθαρίζει ότι όλες οι επαφές τους με τους έγκλειστους και οι συνομιλίες του ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών.

Τι αναφέρει αναλυτικά στο υπόμνημα

Ο 65χρόνος δικηγόρος ο οποίος κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με πρόθεση, η ληστεία και η εκβίαση, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του αναλύει διεξοδικά όλη τη διαδρομή της «σχέσης» του με τον Αριστείδη Φλώρο από το 2011 που ανέλαβε δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ μέχρι και σήμερα.

Κομβικό σημείο αποτελεί η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

«Στο παρελθόν, όπως θα αναλύσω ευθύς κατωτέρω, έχω δεχθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας έξωθεν της οικίας μου με τους δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει ως «ορμητήριο» και «κάλυψη» το δημοτικό παρκάκι που βρίσκεται αντίκρυ της» φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα, εξιστορώντας δε στη συνέχεια την αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power.

Ο κατηγορούμενος φέρεται στο υπόμνημα του να υποστήριξε όσα έχει επαναλάβει και στο δικαστήριο της υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του σχετικά με την εμπλοκή του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση.

Μάλιστα, έδωσε εκτενή περιγραφή όλων των συμβάντων μέχρι και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, επισημαίνοντας ότι: ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Για τις συναντήσεις με Κ.Λ.

Ο 65χρόνος δικηγόρος επισημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με τον Κ.Λ. προκειμένου να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του. «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!» τονίζει ο δικηγόρος.

Ο 65χρονος αναφέρει ότι ξεκίνησε να συνομιλεί τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν και του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότιο ηθικός αυτουργός «είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει».

Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του» υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα, σημειώνοντας ότι ο Κ.Λ. ήδη από την πρώτη τους συνάντηση, είχε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και άρχισε να του τηλεφωνεί επίμονα.

«Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κ. Λ. υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας» υποστηρίζει ο 65χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ταυτόχρονα, ο δικηγόρος διευκρινίζει ότι για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της ΕΔΕΖΙ, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.

Για τον Αριστείδη Φλώρο

Ο δικηγόρος εξαπολύει επίθεση στον Αριστείδη Φλώρο υπογραμμίζοντας «είναι προφανές ότι όλες οι εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αριστείδης Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», φέρεται να αναφέρει, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Για τις καταθέσεις στη δικογραφία

Στα επιχειρήματα του δικηγόρου συγκαταλέγεται ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει καμία επιβαρυντική σε βάρος του κατάθεση στην δικογραφία, παρά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κατάθεση που καίει τον 65χρονο». Μάλιστα κάνει λόγο για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων και πως παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως έδινε χρήματα στον Κ.Λ, αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθώς: «ο λόγος που ο Κ.Λ. ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον Κ.Λ. ήταν μονόδρομος».

Αρνείται την κατηγορία

Ο γνωστός δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημα του σε πλήρη άρνηση της κατηγορίας: «ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους».

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι «στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «γνωρίζω» είναι o Ο.Ν, ο Α.Μ και ο Κ.Λ δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε τρίτος εξ αυτών υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (…)Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

Ο κατηγορούμενος ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €» φέρεται να διευκρινίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ