Εσωτερική Ασφάλεια

Δίκη Γρηγορόπουλου: Σήμερα απολογείται ο Κορκονέας

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, θα συνεχιστεί σήμερα, καθώς εχθές ολοκληρώθηκε οι διαδικασία των καταθέσεων.

«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο "πάμε να φύγουμε". Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» είχε πει απολογούμενος πρωτοδίκως το 2009.

Μετά τις απολογίες ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχή ή μη των κατηγορουμένων και στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος η ετυμηγορία του ΜΟΕ Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ