Εσωτερική Ασφάλεια

Με χειροβομβίδα κάτω από το μαξιλάρι ο δραπέτης του Κορυδαλλού

Με μία αμυντική χειροβομβίδα κοιμόταν κάτω από το μαξιλάρι του ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού. Η έφοδος των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ, σε οικία στο Μάτι, ήταν τόσο αιφνιδιαστική που δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει, ενώ και ο δεύτερος δραπέτης δεν πρόλαβε να πιάσει το πολεμικό… οπλοπολυβόλο ΜΡ40!

Οι δύο άνδρες, την Πρωτοχρονιά, είχαν καταφέρει να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους της Δ πτέρυγας των φυλακών και από εκεί με αυτοσχέδιους γάντζους να πηδήξουν τον εξωτερικό μαντρότοιχο και να διαφύγουν. Είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες. Η απόδρασή τους είχε γίνει αντιληπτεί πολλές ώρες αργότερα κατά τη διάρκεια της πρωινής καταμέτρησης.

Στο μεταξύ στις 14:45 χθες το μεσημέρι καταγράφηκε μία ακόμη απόδραση κρατουμένου κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Πρόκειται για έναν 28χρονο από τη Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπή και μεταφερόταν στα δικαστήρια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων. Κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής τους και να εξαφανιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ