Εσωτερική Ασφάλεια

Φόβος και τρόμος τα Εξάρχεια: Μαχαιροβγάλτες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τουρίστες από την Νότια Κορέα!

Πλήρης ανομία και ατιμωρησία στα Εξάρχεια - Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σφυρίζει αδιάφορα

Αλωνίζουν ανενόχλητες οι ομάδες των κουκουλοφόρων μαχαιροβγαλτών από το «άβατο των Εξαρχείων» που ληστεύουν και τρομοκρατούν τουρίστες στην καρδιά της Αθήνας. Μάλιστα, η τελευταία τριπλή επίθεση σε βάρος τουριστών της Νότιας Κορέας κινητοποίησε την πρεσβεία με τους διπλωματικούς υπαλλήλους να σπεύσουν άρον-άρον στο τοπικό τμήμα προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στα θύματα και φυσικά να διαμαρτυρηθούν έντονα για την κατάσταση που παρουσιάζει το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η επίθεση σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου. Οι τρεις τουρίστες από την Νότια Κορέα που είχαν έρθει στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές βάδιζαν αμέριμνοι στην οδό Στουρνάρη όταν βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους μια ομάδα οκτώ κουκουλοφόρων που κρατούσαν μαχαίρια να τους πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν δέχονται χτυπήματα στο πρόσωπο ενώ οι ληστές αφού τους αρπάζουν τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής.

Το περιστατικό της άγριας επίθεσης σε βάρος των Κορεατών τουριστών, προκάλεσε κινητοποίηση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια της πρεσβείας ενώ αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι ανάλογα περιστατικά στην κόκκινη ζώνη των Εξαρχείων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο με τους κατοίκους της περιοχής να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και τους τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα για να περάσουν τις διακοπές τους να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ