Εσωτερική Ασφάλεια

Οι Ελληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους: Ανοιξε πυρ - Αγρότης στη Μόρια πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστη

Εκτός ελέγχου είναι πλέον το κλίμα με τους μετανάστες. Οι Ελληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους από την στιγμή που το κράτος λείπει.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια νοσηλεύεται 16χρονος Σύρος αιτών άσυλο. Τον 16χρονο πυροβόλησε σήμερα περί τις 6 το απόγευμα, αγρότης κάτοικος του χωριού Μόρια μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο αγρότης πυροβόλησε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον 16χρονο παρουσία των γονιών του και του αδελφού του. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια των αιτούντων άσυλο είχε φθάσει στη Λέσβο μόλις πριν από δυο μέρες, το πρωί της 8ης Ιουλίου.

Από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης.

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τα αίτια. Πολύ πιθανό το σενάριο κλοπής. Αλλά η αστυνομία θα διερευνήσει και θα ρίξει φως στα αίτια.

Οι νησιώτες πνίγονται από την λαθρομετανάστευση και έχουν πλέον απελπιστεί. Τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θέλουν και άλλους μετανάστες στη χώρα μας.

Η πρόσφατη δε απόφαση που σας αποκαλύψαμε, ήρθε για να ταράξει τα νερά. Είσαι κάτοικος της Χίου ή της Λέσβου και το σπίτι σου, που βρίσκεται κοντά στα hotspots, έχει υποστεί ζημιές από πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει και φθορές στο αυτοκίνητό σου;

Εχεις δηλώσει εγγράφως ότι πρόσφυγες ή μετανάστες έχουν προβεί σε κλοπές στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο σου ή ότι η παραμονή τους στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη για την επιχείρησή σου;

Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν αποζημιώνεσαι από το ελληνικό κράτος αφού κατά τους αρμοδίους και με τον πιο επίσημο τρόπο κάτι τέτοιο “θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα”!

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επιχορήγησε με το συνολικό ποσό των 170.000 ευρώ τους δήμους Χίου και Λέσβου “για την αντιμετώπιση δαπανών που προέκυψαν από ζημιές των προσφύγων ή μεταναστών στις περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων”.

Πρόκειται για αποζημιώσεις, που θα δοθούν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σούδας και της τοπικής κοινότητας Χαλκείου του δήμου Χίου και σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Μόριας του δήμου Λέσβου, και αφορούν σε ζημιές, που προκλήθηκαν στις αρχές του 2017.

Οι πιστώσεις αυτές συμπεριλήφθηκαν ως άρθρο σε σχετική νομοθεσία για το μεταναστευτικό στις 22 Μαΐου 2018, στο οποίο αναφέρεται ότι από τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στις συγκεκριμένες περιοχές “εξαιρούνται

α)οι καλυπτόμενες από ασφαλιστικό συμβόλαιο σε ισχύ αποζημιώσεις οικιών, επαγγελματικών χώρων, οχημάτων, μηχανημάτων κάθε είδους

β)οι αποζημιώσεις από κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους

γ)αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη”.

Το πιο ενδιαφέρον όμως σε αυτή την ιστορία είναι το σκεπτικό του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, βάσει του οποίου εξαιρούνται οι παραπάνω κατηγορίες ζημιών από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ελλάς εάλω...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ