Εσωτερική Ασφάλεια

«Εμπόλεμη ζώνη» έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα - Πετροπόλεμος, χημικά και εντάσεις (Εικόνες-Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ κλειστή έμεινε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της πλατείας Μαβίλη έως το Hilton.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές έφτασαν έξω απο την πρεσβεία του Ισραήλ στη συμβολή Κηφισίας και Κατεχάκη όπου επικράτησε ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρεσβεία και οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικέιμενα στην πρεσβεία με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και πραγματοποιούν πορεία προς την αμερικανική και στη συνέχεια προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Μετέχουν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί έξω από την πρεσβεία ενώ νωρίτερα, έκαψαν σημαίες του Ισραήλ και ανέβηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=wuruo7lq_BQ

https://www.youtube.com/watch?v=JW303zvmQTA

https://www.youtube.com/watch?v=h_XhW3qCUDg

https://www.youtube.com/watch?v=a_a8vGqjcNU

IMG_3150

IMG_3149

IMG_3148

IMG_3146

Ανέβηκαν στις κλούβες

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία όπου φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ και της απόφασης της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν ακόμα και στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Βασ. Σοφίας μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία.

IMG_3123

IMG_3130

poreia_israel_arthro

IMG_3176

IMG_3179

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ