Εσωτερική Ασφάλεια

Στρατιωτικό... σημειωματάριο οδηγιών είχαν οι 9 Κούρδοι για να μην κινούν υποψίες και να φαίνονται νόμιμοι

Στρατιωτικό... σημειωματάριο οδηγιών, κινήσεων, αποφυγής ελέγχων, ρουχισμού, χρήσης και φύλαξης όπλων βρέθηκε στην κατοχή και στους χώρους διαμονής των εννέα συλληφθέντων του DHKP-c (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο). Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το εγχειρίδιο... πειθαρχίας εντοπίστηκε έπειτα από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι στην Καλλιθέα, ενώ σε ένα από τα σπίτια στον Νέο Κόσμο βρέθηκαν στόχοι σκοποβολής και εκπαίδευσης με αεροβόλα όπλα.

Στο σημειωματάριο, μεταξύ άλλων, περιγράφονταν τα συνθηματικά για το άνοιγμα των εισόδων τους στους συντρόφους τους αλλά και οδηγίες για το πώς να κυκλοφορούν έξω ώστε να μην κινούν τις υποψίες. Συγκεκριμένα έπρεπε να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες ενδυμασίας και να φορούν πουκάμισο, παντελόνι, και να έχουν τα χέρια τους και τα πόδια τους καλυμμένα με γάντια και περιπόδια. Μάλιστα στο σημειωματάριο περιλαμβάνονταν και οδηγίες για τη χρήση, τη λύση αλλά και τη φύλαξη του οπλισμού με την επισήμανση ότι «δεν σημαδεύουμε ποτέ κατά του λαού».

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στα διαμερίσματα που πραγματοποιήθηκαν έφοδοι βρέθηκαν πυροκροτητές, ύλη που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, και ταξιδιωτικά έγραφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ