Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν άσκηση διασποράς της πολεμικής αεροπορίας τους σε αυτοκινητοδρόμους;-Λόγω Ιράν ή "πρόβα τζενεράλε" κατά της Ελλάδας;

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο " Οι Τούρκοι προβαίνουν σε μαζική παραγωγή του πυραύλου εδάφους-εδάφους Tayfun Bloc- 4 βεληνεκούς 2000-3000χλμ-Η ελληνική απάντηση" , επισημάναμε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το Ισραήλ, καίτοι υπερτερεί  αεροπορικά συντριπτικά έναντι του Ιράν και διαθέτει την καλύτερη πολυεπίπεδη  αεράμυνα από όλες τις χώρες της Μ.Ανατολής, προβληματίζεται από τα  τους πολυάριθμους πυραύλους εδάφους-εδάφους των μουλάδων της Τεχεράνης.

Ωστόσο τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα έχουν να αντιμετωπίσουν μια άλλη νέα αναδυόμενη πυραυλική απειλή, προερχόμενη από την Τουρκία αυτή τη φορά, την οποία και αναλύσαμε διεξοδικά , ενώ στο τέλος προτείναμε την λήψη ενεργητικών και παθητικών μέτρων για την χώρα μας .

Μεταξύ αυτών ήταν:

1. Συνεχής Δορυφορική παρακολούθηση της Τουρκίας και κατόπτευσης αυτής μέσω ΑΣΕΠΕ για αποφυγή  αιφνιδιασμού.

2. Δημιουργία -δοκιμή σχεδίου διασποράς μαχητικών αεροσκαφών μας σε αυτοκινητόδρομους, μικρά αεροδρόμια, με δυνατότητα αποπροσγείωσης από αυτούς-αυτά και ανάληψης πολεμικής αποστολής, στα πρότυπα  παρόμοιας άσκησης Σκανδιναβικων κρατών.

3. Διεξαγωγή ασκήσεων για ελαχιστοποίηση χρόνου απόδωσης σε χρήση διαδρόμων σε αεροδρόμια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία νωρίτερα θα έχει προσβάλλει ο εχθρός

H συντριβή τουρκικού F-16 σε αυτοκινητόδρομο Σμύρνης-Κωνσταντινούπολης

Σε X κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι " Ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος.Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στον αυτοκινητόδρομο Σμύρνης-Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής."

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν επισήμως οι Τούρκοι οι οποίοι ανέφεραν :

"Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 που απογειώθηκε από την 9η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων στο Μπαλικεσίρ συνετρίβη κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αγροτική περιοχή του χωριού Ναϊφλί, στην περιοχή Καρέσι του αυτοκινητόδρομου Σμύρνης-Κωνσταντινούπολης. Ο πιλότος αεροπορίας, Επισμηναγός  Ιμπραήμ Μπολάτ, σκοτώθηκε στο ατύχημα."

Σημειωτέον ότι η ώρα της συντριβής είναι 0050 τη νύχτα.

Άσκηση διασποράς της τουρκικής αεροπορίας σε αυτοκινητοδρόμους;

Με γνώμονα ότι είναι πάρα πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν τις επόμενες ώρες και ημέρες, οι Τούρκοι μάλλον δοκιμάζουν σχέδια διασποράς της πολεμικής τους αεροπορίας σε αυτοκινητοδρόμους, ίδε το προχωρημένο της ώρας 0050 και το σημείο-αυτοκινητόδρομος- που κατέπεσε το τουρκικό F-16. 

Η χρήση αυτοκινητοδρόμων για στρατιωτικούς διαδρόμους προσγείωσης δεν είναι κάτι νέο.

Πολεμικές αεροπορίες  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μεταξύ άλλων, το έχουν δοκιμάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα,  οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να έχουν διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία στον Ειρηνικό μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να είναι πιο δύσκολο να αποτελέσουν στόχο σε περίπτωση εντάσεων με την Κίνα.

Ωστόσο παραξενεύει το γεγονός ότι η πτώση του τουρκικού F-16 έγινε στην Δυτική Τουρκία και όχι στην Ανατολική, που είναι πολύ κοντά με το Ιράν από όπου υποτίθεται ότι τάχα  θα κινδύνευαν τουρκικά αεροδρόμια και μαχητικά από τους πυραύλους του Ιρανικού καθεστώτος.

Άραγε έγιναν μετασταθμεύσεις τουρκικών μαχητικών από τις αεροπορικές βάσεις τους στην Ανατολία προς την Κεντρική και Δυτική Τουρκία;

Το συγκεκριμένο F-16 που συνετρίβη  ανήκε στην  9η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων στο Μπαλικεσίρ, που είναι η αιχμή του δόρατος της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με την χώρα μας.

Μήπως τελικά οι "γείτονες" βρήκαν ευκαιρία με το πρόσχημα του Ιράν να ξεσκονίσουν τα σχέδια διασποράς της Πολεμικής τους Αεροπορίας τους σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα και για ποιό λόγο;

Μήπως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, σε βάρος μας, αφού είναι γνωστό ότι δόγμα τους είναι πως ο "λύκος στην αντάρα χαίρεται";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Θεωρητικά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας πλήν Επτανήσων, βρίσκεται εντός βεληνεκούς μερικών πυραύλων του Ιράν, γεγονός που μας παρέχει την δικαιολογία  να διασπείρουμε τα μαχητικά μας  τόσο σε μικρότερα αεροδρόμια όσο και σε αυτοκινητόδρομους , δίκην άσκησης, αραιώνοντας την ειρηνική διάταξη των αεροδρομίων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Εννοείται  τέλος πως η αεράμυνά μας θα πρέπει να τελεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Ας είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο....

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ