Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Την Πόλη για πάντα τουρκική και μουσουλμανική και 8 νησιά στο Αιγαίο αποστρατικοποιημένα θέλει ο Ερντογάν

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και η αντιπολίτευση στην Τουρκία, που τις προάλλες πίεζε για πιο επιθετική πολιτική στο Αιγαίο, δεν έχουν καμιά διάθεση για μια πιο ήρεμη συνύπαρξη. Ενδεικτικό αυτού το γεγονός πως με αφορμή τις περιοχές που δέσμευσε η Αθήνα με σχετικές ΝΟΤΑΜ για τις αεροναυτικές ασκήσεις «Καταιγίδα» και «Λαίλαψ» από την 1η μέχρι την 11η Ιουνίου, η Τουρκία προχώρησε σε αντιΝΟΤΑΜ θέτοντας και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και στην συγκεκριμένη περίπτωση Καστελόριζο, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Λήμνο, Κω, Νίσυρο και Κάλυμνο.

Με το βλέμμα προφανέστατα κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο, το οποίο είναι ήδη εμφορούμενο σε σημαντικό βαθμό από ακροδεξιά συναισθήματα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453, ξεσπάθωσε…

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε τόσο στην Κωνσταντινούπολη τονίζοντας πως θα είναι πάντα στα χέρια των Τούρκων, όσο και στην Κόκκινη Μηλιά και την μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενεος.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του AKP τόνισε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας πως: «Αν και κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να το αποδεχτούν, η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική, η Κωνσταντινούπολη είναι μουσουλμανική. Και με το θέλημα του Αλλάχ, θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Με τα χειροκροτήματα να σείουν την κατάμεστη αίθουσα πρόσθεσε πως «Σώσαμε την Αγία Σοφία από τις αλυσίδες της και την ανοίξαμε ξανά για λατρεία ακολουθώντας την κληρονομιά του Φατίχ με αυτή τη συνείδηση. Αυτοί που αποκαλούν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης κατοχή, που γράφουν στους τοίχους ότι ο διωγμός άρχισε το 1453, δεν διαφέρουν από τις ορδές των Σταυροφόρων που λεηλατούσαν γυναίκες και πόλεις 250 χρόνια πριν από την κατάκτηση».

Τονίζοντας δε πως το τουρκικό έθνος είναι το έθνος του…Φατίχ, δηλαδή το έθνος του Πορθητή, το έθνος του κατακτητή δηλαδή αναφέρθηκε και στην Κόκκινη Μηλιά λέγοντας συγκεκριμένα:

«Όσο σημαντική είναι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης για την ιστορία του κόσμου, άλλο τόσο σημαντική είναι και για την ταυτότητα του έθνους μας, της θεμελιώδους δύναμης του έθνους μας, του Έθνους του Φατίχ.

Χωρίς την κατανόηση της κατάκτησης, δεν γίνεται κατανοητό το ιδανικό του έθνους μας, το ιδανικό της Κόκκινης Μηλιάς. Χωρίς την κατανόηση της κατάκτησης, δεν γίνεται κατανοητή η αποφασιστικότητα, η πίστη, ο ορίζοντας και η στρατηγική που περασε τα πλοία από τη στεριά. Χωρίς την κατανόηση της κατάκτησης, δεν γίνεται κατανοητό γιατί ο Yahya Kemal χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη ως τουρκική Κωνσταντινούπολη».

Το ανησυχητικό δεν είναι μόνο αυτές οι αναφορές αλλά και το ότι το αναθεωρητικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα αποτελεί πλέον διδακτέα ύλη στους μαθητές των σχολείων τόσο της 9ης όσο και της 6ης.

Ειδικά στο μάθημα της 6ης τάξης «Ο κόσμος το σπίτι μας» περιγραφή είναι η εξής: «Στο θέμα της προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας σε θαλάσσιες δικαιοδοσίες, τονίζεται η σημασία της ”Γαλάζιας Πατρίδας” για τη γεωπολιτική της χώρας μας όσον αφορά τα σύνορα του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Θάλασσας του Μαρμαρά»

Την ίδια στιγμή στο μάθημα της 9ης θα υπάρχει και αναφορά στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και σε «τουρκική μειονότητα» στην Δυτική Θράκη.

Αξίζει να επισημανθεί πως κύκλοι στην Αθήνα όταν το σχετικό νομοθέτημα ήταν ακόμα στην φάση της διαβούλευσης είχαν επισημάνει πως είναι «αχρείαστο το να διδάσκονται τέτοια ιδεολογήματα σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ