Ελληνοτουρκικά

Θέμα μειονότητας σε Δωδεκάννησα-Κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο αποκαλούμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού “Τούρκων” Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου, Μουσταφά Καυμακτσί, ξεπέρασε κάθε όριο κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας περί ύπαρξης “ τουρκικής μειονότητας” στα Δωδεκάνησα.   

“Δεν δεχόμαστε τη δήλωση Μητσοτάκη που ανέφερε ότι  «υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα», εμείς «θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «Υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα», δεν είναι ρεαλιστική»,ανέφερε ο ίδιος προκλητικότατα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου Καθηγητής Μουσταφά Καϊμακτσί δήλωσε ότι στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα ότι «υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα», αρνείται την ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Γραπτή ανακοίνωση του αποκαλούμενου προέδρου των “ Τούρκων” στα Δωδεκάνησα

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι στην Ελλάδα «υπάρχει Μουσουλμανική Μειονότητα», δεν είναι ρεαλιστική.

Εκτός από τη Δυτική Θράκη, «στη Ρόδο και την Κω ζουν Τούρκοι», και όπως αναφέρεται στην επίσημη ελληνική ιδεολογία, είναι «πολιτιστικά Τούρκοι, όχι Έλληνες Μουσουλμάνοι».

Πρόσφατα, στις 13 Μαΐου 2024, στην Άγκυρα, ο Πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συνομιλίες για τις ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

Δηλώνοντας ότι η Άγκυρα και η Αθήνα επικεντρώνονται σε μια θετική ατζέντα και διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου παρά τις διαφορές τους απόψεων, ο Ερντογάν είπε ότι οι δύο χώρες εργάζονται για να επιτύχουν τον στόχο να αυξήσουν το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία δεν πρέπει να είναι «αιχμάλωτοι» του παρελθόντος, και ότι οι δύο χώρες πρέπει να εντείνουν τις διμερείς επαφές και την συνεργασία στο μέλλον.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα και ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Αναμένουμε ότι η θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας θα συμβάλει στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας και των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε αυτήν την δήλωση, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θεωρεί «επιτυχία» την ενεργό παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας στην ελληνική πολιτική σκηνή, και πρόβαλε την θέση ότι «δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα».

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «υπάρχει μόνο Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα», δεν είναι ρεαλιστική. Θεωρούμε χρήσιμο να μεταφέρουμε στο κοινό δύο έγγραφα που δείχνουν ότι οι Τούρκοι που ζουν στη Ρόδο και την Κω είναι Τούρκοι.

Ένα από αυτά είναι το έγγραφο «απόφασης για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Ρόδο και την Κω: Η κατάσταση των Ελλήνων πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Ρόδο και την Κω» της 9ης Μαρτίου 2012, που εγκρίθηκε από τη Μόνιμη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το δεύτερο είναι ελληνικό έγγραφο.

Το έγγραφο αυτό ανήκει στην πρώτη ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Κρεκούκιας, Διοικητής της Στρατιωτικής Διοίκησης Κω, μετά την παράδοση της Ρόδου και της Κω στην Ελλάδα το 1947.
Στην ανακοίνωση ο Κρεκούκιας ανέφερε: «Ευχόμαστε να ζήσουμε αρμονικά και με αδελφική αγάπη με τους Τούρκους κατοίκους της Κω».

Το ελληνικό κράτος απαιτεί από τους Τούρκους που ζουν στη Ρόδο και στην Κω, καθώς και στη Δυτική Θράκη, να αποδεχτούν την τουρκική τους ταυτότητα, σε αυτό το πλαίσιο ανοίγουν τα τουρκικά σχολεία που έκλεισαν στη Ρόδο και την Κω λόγω διγλωσσίας, τα αρχιτεκτονικά έργα που κληρονόμησαν από τους Οθωμανούς Τούρκους προστατεύονται, και μεταφέρονται σε τουρκικά ιδρύματα «Απαιτούμε να σταματήσει η εκβιαστική-πλειστηριαστική πώληση των υποδομών αυτών».

Καθηγητής Μουσταφά Καϊμακτσί “Πρόεδρος" εκ μέρους του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης "Τούρκων" Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου”

Η ψευδή προπαγάνδα που ταΐζει το τουρκικό κράτος την νεολαία εδώ και 100 και πλέον χρόνια θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή σε αυτό που κακώς ονομάζεται σήμερα ως Τουρκική δημοκρατία.  

Το δόγμα όλων αυτών των “Συλλόγων-οργάνων” της Τουρκίας είναι ιδιαιτέρως επιθετική προς την χώρα μας, και έχει ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας σε Θράκη-Δωδεκάνησα, ενώ καταβάλουν πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης και νησιών στα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ