Ελληνοτουρκικά

Μαρινάκης για Ελληνοτουρκικά: Ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες

Στην θετική ατζέντα εστιάζει η Αθήνα στην προσέγγιση με την γειτονική χώρα και πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για το καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όπως είπε αυταπάτες.

«Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν υπάρχει καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν γίνεται τίποτα εν κρυπτώ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίαζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό μιλώντας για νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες» είπε ο Παύλος Μαρινάκης εξηγώντας ό,τι αυτό αποτυπώνεται στη διευκόλυνση της βίζας για Τούρκους επισκέπτες, στις μηδενικές παραβιάσεις, στη σωστή πολιτική φύλαξης συνόρων με αποτέλεσμα τον εκμηδενισμό των μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Έβρο και επαναλαμβάνοντας ό,τι οι κόκκινες γραμμές για την Αθήνα παραμένουν, αναγνωρίζοντας τη μόνη διαφορά που δεν είναι άλλη από τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε: «Ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες πέραν της μόνης διαφοράς ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, υπάρχουν και άλλες διαφωνίες, Μέση ανατολή, Χαμάς. Εμείς ιστορικά και νομικά ορθώς μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα, ο διάλογος κάνει καλό γιατί αποτυπώνονται οι θέσεις μας, χωρίς καμία διάθεση παραχώρησης από κυριαρχικά δικαιώματα» και πρόσθεσε «Τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ οι ελληνικές θέσεις έχουν αποτυπωθεί με σαφή και τρόπο από Έλληνα πρωθυπουργό».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ