Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στόχος μας το αεροπλανοφόρο Αναντολού-Οι Γάλλοι εκπαίδευσαν τους Έλληνες πιλότους στην καταστροφή αεροπλανοφόρων

Η παρουσία του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στο Ιόνιο Πέλαγος, με την ταυτόχρονη παρουσία της ελληνικής φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», έφερε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, για την εκτέλεση ειδικών συνεκπαιδεύσεων, που δεν είναι γνωστές στο ελληνικό κοινό.

Αεροσκάφη τύπου RAFALE, F-16, MIRAGE 2000 αλλά και  PHANTOM υλοποιούν κοινές ασκήσεις με τους Γάλλους πιλότους.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ και το Βήμα “οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται στην εξουδετέρωση ενός μεγάλου στόχου, όπως είναι το αεροπλανοφόρο”.

Το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Αναντολού είναι ένας μεγάλος στόχος στο Αιγαίο

Είναι πλέον γνωστό ότι το τεράστιο τουρκικό ναυπηγικό πρόγραμμα έχει στόχο να επιβάλει δια των όπλων την αποκαλούμενη “ Γαλάζια Πατρίδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Τούρκοι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές έχουν ζητήσει από την τουρκική κυβέρνηση «να κηρύξει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες».

Κορωνίδα όλων αυτών των σχεδίων είναι η ομάδα μάχης του «TCG Anadolu», με το οποίο οι Τούρκοι θα μας απειλούν στο Αιγαίο.

Τα σχέδια του ΓΕΕΘΑ για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια

Το ελληνικό επιτελείο έδωσε μεγάλη σημασία πρόσφατα και στην παρουσία του «Χουάν Κάρλος», συνοδευόμενο από τις ισπανικές φρεγάτες Galicia, Blas de Lezo και Reina Sofia, λόγω των ομοιοτήτων του με το μεγαλύτερο εγχώριο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, «TCG Anadolu».

Δηλώνοντας ότι το «TCG Anadolu» κατασκευάστηκε στη βάση του ισπανικού πολεμικού πλοίου «Χουάν Κάρλος», το ελληνικό επιτελείο δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα: «Χάρη σε αυτή την κοινή εκπαιδευτική άσκηση, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τις συνήθειες και τις λεπτομέρειες του TCG Anadolu.

Νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο μεγαλύτερο από το TCG Anadolu για την ”Γαλάζια Πατρίδα”

Σχεδιάζεται ένα «εθνικό αεροπλανοφόρο» μεγαλύτερο από το TCG Anadolu, το οποίο θα αφήσει το στίγμα του στην “Γαλάζια Πατρίδα”, ανέφεραν πρόσφατα τουρκικά ΜΜΕ.

Τοπικά και εθνικά επανδρωμένα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η Διεύθυνση Γραφείου Σχεδιασμού Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (DPO), σύμφωνα με την οδηγία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει ένα «εθνικό αεροπλανοφόρο» μεγαλύτερο από το TCG Anadolu.

Το τουρκικό σχέδιο για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Οι Τούρκοι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό, ότι υπολογίζουν μόνο το Ελληνικό και το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό, για αυτό και τα δίνουν όλα σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο.

Το τουρκικό σχέδιο ελέγχου ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου:

Αυτό που κατανοούμε εδώ είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι ρίχνουν πλέον τεράστιο βάρος στο Πολεμικό Ναυτικό τους, ( αναφέροντας όλα τα υπό εξέλιξη προγράμματα τους), με σκοπό την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή μας.
Η Άγκυρα  “τρέχει” ήδη το πρόγραμμα κατασκευής της Φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής TF-2000, άγνωστο από ποια κονδύλια.

Ενώ ο προϋπολογισμός διατέθηκε για τον λεπτομερή σχεδιασμό του πλοίου από την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), αποφασίστηκε να ναυπηγηθεί το πρωτότυπο πλοίο στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Κωνσταντινούπολης.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, θα τοποθετήσει επίσης όπλο Lazer σε πολεμικά πλοία, ειδικά σε Φρεγάτες κλάσης iSTIF και TF-2000, σημαίνοντας αυτόματα συναγερμό στην Αθήνα.

Σε όλα αυτά οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις και μάλιστα όσο γίνεται προ γρήγορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ