Ελληνοτουρκικά

Μας θέλουν ξαρμάτωτους οι Τούρκοι: Μετά τα F-35 οι Έλληνες αγοράζουν 10 αεροσκάφη Rafale F-4-Στόχος τους είναι να χτυπήσουν την Τουρκία

Η Ελλάδα ενισχύει την αεροπορία της. Μετά τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-35, οι Έλληνες ετοιμάζονται να παραγγείλουν επιπλέον 10 πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, τα οποία προορίζονται εναντίον της Τουρκίας.

Αυτό αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, η οποία φυσικά και θέλει την Ελλάδα “ξαρμάτωτη” μπροστά στις ιταμές απειλές και τα υποχθόνια σχέδια του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με το Defenseturk, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα για να παραγγείλει έως και 10 ακόμη μαχητικά αεροσκάφη F4 Rafale

Το άρθρο αναφέρει ότι "η Ελλάδα έχει εισέλθει σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά έως και 10 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale F4 από την Dassault Aviation στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας της.

Αυτή η προσπάθεια έρχεται σε ένα πλαίσιο όπου η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει παλαιότερα μοντέλα όπως τα F-4 Phantom και Mirage 2000-5 και να δώσει προτεραιότητα σε έναν μικρότερο αλλά πιο προηγμένο τεχνολογικά στόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Army Recognition, το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα αεροσκάφη Rafales υποστηρίζεται από την αμυντική  συμφωνία που υπεγράφη με τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας βοήθειας και στοχεύει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Νικόλαο Δένδια, η χώρα μας στοχεύει να δημιουργήσει έναν στόλο περίπου 200 σύγχρονων αεροσκαφών 4,5ης και 5ης γενιάς, έως το 2030, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εκσυγχρονισμού της πολεμικής αεροπορίας.

Αυτός ο στόλος θα περιλαμβάνει 82 F-16C/-D Block 52+/-Block 52+ Advanced, που έχουν αναβαθμιστεί επί του παρόντος στο επίπεδο Viper, 38 F-16C/-D Block 50, τα οποία επίσης θα αναβαθμιστούν, ενώ το νούμερο συμπληρώνουν 24 Rafale F3R, μαζί με τα F-35A Lightning II, φτάνοντας στον αριθμό 144,  σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς τον στόχο των 200 προηγμένων αεροσκαφών.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι για την πιθανή νέα παραγγελία γαλλικών αεροσκαφών

Από το 2020, η χώρα μας είχε παραγγείλει συνολικά 24 Rafale, στο επίπεδο F3R, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία τους στην ελληνική εθνική άμυνα.

Με την πιθανή νέα παραγγελία των 10 Rafale F4, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αυξήσει το σύνολο των αεροσκαφών αυτού του τύπου σε 34 σε επίπεδο F3R και F4, αυξάνοντας έτσι τις αμυντικές της ικανότητες σε μια γεωπολιτικά ασταθή περιοχή.

Το Rafale F4 αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη από τον προκάτοχό του, το Rafale F3R, χάρη σε μια σειρά από τεχνολογικές προόδους που ενισχύουν τις δυνατότητες μάχης, επιβίωσης και επιχειρησιακής συνεργασίας.

Το F3R προσφέρει βελτιώσεις στα συστήματα και τους αισθητήρες ηλεκτρονικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ RBE2 AESA και της δυνατότητας μεταφοράς πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς, ενώ το επίπεδο F4, διαθέτει ακόμα πιο ολοκληρωμένες ενημερώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα και βελτιωμένο ηλεκτρονικό πόλεμο με το σύστημα SPECTRA.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το F4 ξεπερνά το F3R, συνδυάζοντας δυνατότητα δορυφορικών επικοινωνιών και προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης που απαιτούνται στον αποκαλούμενο πλέον δικτυοκεντρικό πόλεμο.

Μπορεί επίσης να φέρει ένα ευρύτερο φάσμα σύγχρονων όπλων και να επωφεληθεί από προηγμένες τεχνολογίες στο πιλοτήριο, όπως οθόνες αφής που διευκολύνουν τις τακτικές λειτουργίες των πιλότων.

Τέλος, το F4 έχει την δυνατότητα ενσωμάτωση αναδυόμενων τεχνολογιών, καθιστώντας αυτό το αεροσκάφος ιδιαίτερα κατάλληλο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης τα επόμενα 30 χρόνια.

Η ελληνική ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας πράττει θαυμάσια με την πιθανή αγορά επιπλέον 10 Rafale F4, τα οποία μαζί με τα F-16V θα την κάνουν κυρίαρχη πάνω από το Αιγαίο και ( με τα F-35) πάνω και από την Ανατολική Μεσόγειο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...