Ελληνοτουρκικά

Κάποιοι κοιμούνται στις Βρυξέλλες-Δίκτυο θρησκευτικής κατασκοπείας στήνει η Τουρκία σε Βαλκάνια-Δυτική Θράκη και Ευρώπη

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών έχει εντείνει το πρόγραμμά της για τη στρατολόγηση ιμάμηδων που θα υπηρετήσουν στο εξωτερικό, ως κύρια μέσα συλλογής ανθρώπινων πληροφοριών στις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Βάσει ενός μυστικού προγράμματος, ιμάμηδες που θα διορίζονται να υπηρετούν σε τζαμιά, πρεσβείες και προξενεία του εξωτερικού, υποβάλλονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόκτηση της μεθόδου συλλογής πληροφοριών για στόχους που θα ορίζει η ΜΙΤ, χωρίς να ειδοποιούν τις αρχές στις χώρες υποδοχής.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από κοινού από την κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (Milli İstihbarat Teşkilatı, MIT), την μυστική μονάδα πληροφοριών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, την Διεύθυνση Πληροφοριών και Έρευνας (γνωστή ως İstihbarat ve Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü στα τουρκικά) και τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της κυβέρνησης (Diyan) .

Οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν για τέτοιες αποστολές υποβάλλονται σε προσεκτικό έλεγχο από μια τουρκική κυβερνητική διυπηρεσιακή επιτροπή μετά την υποβολή των ονομάτων τους από το Diyanet.

Οι Ιμάμηδες ενημερώνονται ότι αυτές οι αποστολές συμμορφώνονται πλήρως με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για την παγκόσμια υπεράσπιση του Ισλάμ έναντι των εχθρών, κυρίως στην Δύση.

Το πρόγραμμα, που αρχικά στόχευε την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική λόγω των μεγάλων τουρκικών μουσουλμανικών κοινοτήτων της διασποράς σε αυτές τις περιοχές, επεκτάθηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει χώρες στην Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική.  

Δίκτυο θρησκευτικής κατασκοπείας στήνει η Τουρκία στην Δυτική Θράκη

Το ίδιο φυσικά ισχύει σχετικά με το παράνομο θρησκευτικό δίκτυο που χρηματοδοτεί η Τουρκία στην Δυτική Θράκη.

Παράνομοι μουφτήδες, ιμάμηδες, προσπαθούν εναγωνίως να ελέγξουν την Μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, (Ρομά, Πομάκους και τουρκογενείς), ώστε να εκτελούν προθύμως και άνευ αντιλογίας τις εντολές της Άγκυρας.

Με κάθε δικαιολογία, πανηγύρι, θρησκευτική εορτή, μικρή ή μεγάλη, θρησκευτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι του στυγνού καθεστώτος Ερντογάν, έρχονται στην περιοχή αυτή και διεξάγουν ξεκάθαρα τουρκική προπαγάνδα σε Έλληνες πολίτες.

Το ακόμα πιο χειρότερο είναι ότι έχουμε στην Δυτική Θράκη μαθήματα διδασκαλίας Κορανίου, εντός των τεμενών ως κατηχητικά για τους μουσουλμάνους μαθητές, στα οποία διδάσκεται η διδασκαλία του ακραίου πολιτικού ισλάμ.

Τα σχέδια για την Δυτική Θράκη είναι γνωστά και τα γνωρίζουν όλοι εδώ και πολλά χρόνια.  

Το σχέδιο της Τουρκίας με την ισλαμική θρησκεία  

Μιλώντας σε δημόσια συνάντηση Ιμάμηδων στην Τουρκία, ο Αλί Ερμπάς πρόεδρος της θρησκευτικής υπηρεσίας της Τουρκίας ( Diyanet), εξήγησε τον πρωταρχικό στόχο που ορίζεται από την τουρκική κυβέρνηση για να υπηρετούν όλοι αυτοί οι Ιμάμηδες στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θρησκευτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό θα αξιολογούν τους Ιμάμηδες κατά τη διάρκεια ειδικών συναντήσεων, ενώ θα διεξαχθούν εκτενείς διαβουλεύσεις για τον εντοπισμό νέων τομέων εργασίας και στρατηγικών ως απάντηση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι θρησκευτικοί υπάλληλοι.

«Όλοι οι εκπρόσωποί μας θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις χώρες στις οποίες βρίσκονται και, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε πρόβλημα είναι και ευκαιρία, ενώ θα πρέπει να εργαστούν για τη δημιουργία στρατηγικών λύσεων», είπε ίδιος.

Ο Ερμπάς αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έλαβαν οι χώρες υποδοχής για να εμποδίσουν τους Τούρκους ιμάμηδες να εκπληρώσουν τους στόχους τους, λέγοντας: «Ιδιαίτερα μέσω κανονισμών, επιβάλλονται ορισμένοι περιορισμοί, όπως σε  Γαλλία και Αυστρία.

Αυτοί οι περιορισμοί έχουν επιζήμια επίδραση στις θρησκευτικές μας υπηρεσίες στο εξωτερικό. Προβλέπεται ότι τέτοιες πιέσεις θα αυξηθούν, ιδιαίτερα με την άνοδο στην εξουσία ακροδεξιών κομμάτων.

Προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις πιέσεις και να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις, θα πρέπει να γίνουν στρατηγικές προετοιμασίες και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης», ανέφερε.

Προέτρεψε δε ο ίδιος τους Ιμάμηδες του εξωτερικού, να προσδιορίσουν τις προκλήσεις στις αντίστοιχες χώρες, και να διαμορφώσουν λύσεις με βάση την ενδελεχή κατανόηση της κατάστασης και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...