Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Αγία Σοφία στο μπράτσο του Έλληνα στρατιώτη προκάλεσε οργή σε Τούρκο αναλυτή και δημοσιογράφους (Βίντεο)

Βίντεο με Έλληνα Στρατιώτη που τοποθετεί στο ώμο του αυτοκόλλητο σήμα με την Αγία Σοφία στην στολή εκστρατείας του, προκάλεσε την αντίδραση Τούρκου αμυντικού αναλυτή και Τουρκάλας δημοσιογράφου, σύμφωνα με ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μίλησαν για εθνικιστική ελληνική πολιτική, για υποθέσεις που είναι χαμένες, για ελληνικό εθνικισμό  και πολλά άλλα, αλλά σαφώς μέσα τους, ένιωσαν οργή αλλά και τρόμο, αφού κατανόησαν ότι για πολλά εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες.

Ο ελληνισμός ακουμπά ευλαβικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την βασιλίδα των πόλεων την Κωνσταντινούπολη, ειδικά  με την Αγία Σοφία, το σύμβολο της ελληνικής αυτοκρατορίας του Μεσαίωνα ( όχι φυσικά με το όνομα Βυζάντιο που εφευρέθηκε στην συνέχεια από την Δύση), παρόλο που σήμερα αυτήν την πόλη κατοικούν 15 εκατ ( Τούρκοι, Αρμένιοι, Κούρδοι, Σύριοι αλλά και ελάχιστοι Έλληνες).

Αυτό που ξένισε και προκάλεσε τους Τούρκους σε τηλεοπτικό πάνελ της τουρκικής τηλεόρασης, ήταν η διαπίστωση (μέσα τους και χωρίς να το δηλώνουν), ότι αυτή η πόλη ήταν από άκρη σε άκρη ελληνική, και όπου και να κοιτάξεις, και ειδικά αν σκάψεις, αναβλύζει παντού ελληνισμό και αυτοκρατορική αίγλη.

Ο Tούρκος πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης θυμήθηκε τα «σύνορα της καρδιάς» σε ομιλία για τη μειονότητα της Θράκης

Την ίδια όμως περίοδο που οι Τούρκοι ξενίζουν και εξοργίζονται με τον  Έλληνα στρατιώτη με το αυτοκόλλητο σήμα με την Αγία Σοφία, αναφέρουν σε ομιλία για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, για τα “τουρκικά σύνορα της Καρδιάς”, εννοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η περιοχή αυτή τους ανήκει επειδή κάποτε ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.   

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς  επισκέφθηκε την «Ένωση Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κωνσταντινούπολη όπου μίλησε, ενώ στο τραπέζι της εκδήλωσης εμφανίζονταν χωρίς αιδώ, η σημαία της «αυτόνομης κυβέρνησης Δυτικής Θράκης» δίπλα στην τουρκική, μαζί με  το έμβλημα του Συλλόγου, με διαφορετικό όμως χρώμα την Ελληνική Θράκη και αποκομμένη από την ελληνική επικράτεια.

Όταν οι Τούρκοι ορέγονται εδάφη της Ελληνικής Δημοκρατίας, με δηλώσεις Αξιωματούχων και του ίδιου του Ερντογάν, αναφέρονται ως προεκλογικά τερτίπια, αλλά αν κάνουν τα ίδια οι Έλληνες για τα εδάφη της Μικράς Ασίας, που ανήκε για αιώνες στον ελληνισμό, τότε μιλούν για ακραίο εθνικισμό.

Τα σύνδρομα αυτά μας οδήγησαν να δεχόμαστε την ομοβροντία απειλών από το τουρκικό φασιστικό-εθνικιστικό κράτος, με όποια πολιτική εξουσία στην κυβέρνηση, να έχουμε χάσει το 40 % της Κύπρου, και τώρα να ακούμε απειλές περί δήθεν “ τουρκικών νησιών” στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα έχει σύνορα καρδιάς στην μισή Ανατολική Μεσόγειο και αυτό αποδεικνύεται με τα χιλιάδες ευρήματα που έρχονται στο φως καθημερινά , εξοργίζοντας τους εχθρούς του ελληνισμού που  είναι κυρίως Τούρκοι και Ιρανοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ