Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι αναγγέλουν ολοκλήρωση της αεράμυνάς τους με τους πυραύλους SIPER το 2024- Οι λόγοι που κρατάμε "μικρό καλάθι"

Η Τουρκία στεγανοποιεί σιγά-σιγά τις αδυναμίες της, παράγοντας  μέσω της αμυντικής βιομηχανίας της, γηγενή οπλικά συστήματα-μέσα και πυρομαχικά.

Στο πλαίσιο αυτό  η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει αξιόπιστη αεράμυνα με δικά της μέσα, συνοδευόμενη όπως είθισται με δυθυραμβικά -υπερβολικά σχόλια- αναφορές-άρθρα  Μέσω ενημέρωσής της.

Ολοκλήρωση της τουρκικής αεράμυνας το 2024

Στο πλαίσιο αυτό Τουρκικό ΜΜΕ με τίτλο ,"Η Τουρκία θα προστατεύεται από άκρη σε άκρη! Το SIPER έρχεται και θα κάνει θραύση", επισημαίνει:

"Η Τουρκία συνεχίζει να αποκομίζει τους καρπούς των βημάτων που έχει κάνει στον τομέα της άμυνας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN, Ahmet Akyol, δήλωσε ότι θα προσθέσει το εγχώριο σύστημα αεράμυνας SİPER στον κατάλογο φέτος,  λέγοντας: «Υπό την ηγεσία του κράτους μας, θα ολοκληρώσουμε την αεράμυνά μας  από άκρο σε άκρο το 2024». 

Ο Akyol, στην Αττάλεια, όπου ήταν για το «Global Strategies Conference in Defense and Aviation Industry», δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της αεράμυνας.

Δηλώνοντας ότι η αεράμυνα είναι μια πολυεπίπεδη δομή με τη μορφή κατώτερου - χαμηλού- μεσαίου και μεγάλου υψόμετρου, ο Akyol σημείωσε ότι το σύστημα KORKUT με πυρομαχικά σωματιδίων είναι σημαντικό στην κατώτερη αεράμυνα.

Επεσήμανε δε  ότι έχουν παραδώσει σημαντικό αριθμό αυτού του συστήματος στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δηλώνοντας ότι εργάζονται για μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία, ο Akyol δήλωσε ότι πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις και επιτυχία στο ραντάρ, το οποίο είναι ένα από τα κρίσιμα στοιχεία για αυτό.

Ο Akyol, ο οποίος ενημέρωσε ότι η SİPER θα μπει φέτος στην απογραφή, συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

"Με το SİPER, θα διασφαλίσουμε ότι η αεράμυνα μεγάλης εμβέλειας θα προστεθεί στο απόθεμα. Η Τουρκία έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο με τις συνεισφορές των ASELSAN, TÜBİTAK, ROKETSAN και χιλιάδων ΜΜΕ. Υπό την ηγεσία του κράτους μας, θα ολοκληρώστε το από άκρο σε άκρο στρώμα αεράμυνας το 2024.

"Τα HİSAR-O ΚΑΙ HİSAR-O+ μπήκαν επίσης στο "απόθεμα"

 Ο Akyol είπε:

"Το HİSAR-O και το HİSAR-O+  έχουν επίσης μπει στο απόθεμα. Συνεργαζόμαστε με την οργάνωση μετόχων μας ROKETSAN για να επεκτείνουμε το εύρος λίγο περισσότερο με κάποιες εξελίξεις. Τι αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία;

Τα άδικα εμπάργκο κατά καιρούς μας οδήγησαν τώρα στον εντοπισμό στο επίπεδο ξεκινώντας από την αρχή.

Η αεράμυνα είναι ένα μεγάλο σύστημα όπου συγκεντρώνουμε όλες τις τεχνολογίες σε μια ενιαία πλατφόρμα, από αναζητητές έως συστήματα επικοινωνίας, από ραντάρ έως ηλεκτροοπτικά συστήματα, από έλεγχο εντολών έως πλοήγηση, από συστήματα αναγνώρισης φίλων ή εχθρών έως αλγόριθμους ελέγχου πυρός και συστήματα διοίκησης και ελέγχου.»

Ο Akyol δήλωσε ότι, ως ASELSAN, θα κυκλοφορήσουν σχεδόν 20 νέα προϊόντα το 2023.

Υπενθυμίζοντας ότι το πρώτο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της Τουρκίας, το MARLIN, μπήκε στο απόθεμα της Τουρκίας πέρυσι, ο Akyol σημείωσε ότι στρέφονται σε μη επανδρωμένα συστήματα σε υποβρύχια καθώς και σε ξηρά και θάλασσα.

Επισημαίνοντας ότι η ASELSAN έχει προσθέσει πολλές ιδέες κίνησης σε μη επανδρωμένα οχήματα, ο Akyol είπε ότι έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν πολλές λειτουργίες σε μη επανδρωμένα συστήματα, από υποβρύχιους αισθητήρες έως ραντάρ, από ηλεκτροοπτικά συστήματα έως συστήματα επικοινωνίας."

Οι λόγοι που κρατάμε "μικρό καλάθι"

Υπολογίζεται ότι η Τουρκία χρειάζεται 8-10 συστοιχίες μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι S-400 ή οι εγχώριοι Siper, προκειμένου να καλύψει την επικράτειά της, πράγμα που φυσικά δεν υφίσταται σήμερα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι η γειτονική Τουρκία "τρέχει" τα εξοπλιστικά της προγράμματα και τις δοκιμές οπλικών συστημάτων, με αυξανόμενους ρυθμούς, πραγματοποιώντας την τελευταία βολή του SIPER τον Αύγουστο 2023, ο οποίος  αναμενόταν  να συμπεριληφθεί στην απογραφή των ΤΕΔ τα επόμενα 3-5 χρόνια, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Τώρα οι Τούρκοι μας λένε ότι θα έχουν ολοκληρώσει την αεράμυνά τους εντός του 2024....

Κρατάμε "μικρό καλάθι".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...