Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο Νίκος Δένδιας στο στόχαστρο της Milliyet: "Δηλητηριάζει τις καλές σχέσεις Ερντογάν - Μητσοτάκη για ... προσωπικό πολιτικό όφελος"

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με αφορμή αυτή τη φορά οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του στα ελληνοτουρκικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την… Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της  Milliyet κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πρωτοσέλιδο σημερινό άρθρο του, διευθυντής της εφημερίδας Οzay Şendir κάνει λόγο για «σκοτεινές σκιές στη γραμμή Αθήνας – Άγκυρας».

«Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας – Αγκύρας τις προσπάθειες Ερντογάν – Μητσοτάκη για επαναπροσέγγιση για πολιτικό όφελος» δηλώνει μεταξύ άλλων.

Δεν διστάζει μάλιστα να το κατηγορήσει για πολιτικές φιλοδοξίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: " Ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών θα είναι εχθρικός προς την Τουρκία μέχρι τέλους για να πραγματοποιήσει το όνειρό του... να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθώντας να δηλητηριάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

Και συνεχίζει "ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το Υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο Υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια για πολιτικές συνομιλίες. 

Ο Δένδιας όμως δεν σταματά. Συνέχισε να εργάζεται και να μιλάει ενάντια στη διαδικασία από την πρώτη μέρα της προσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας. 

Το τελευταίο κόλπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δένδια ήταν αυτό: Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία είπε ότι έπρεπε να αποστρατικοποιηθεί. Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει «Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους». Η διαδικασία προσέγγισης σημαίνει προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και μέχρι τότε οι χώρες διατηρούν τις θέσεις τους. 

Στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών αναφέρεται και το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης

Το δίκτυο αναφέρει πως «αυξάνεται και πάλι η ένταση στο ζήτημα των νησιών τα οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 θα πρεπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Η Ελλάδα εξέδωσε Νavtex και ΝOTAM για στρατιωτικές ασκήσεις  στα οποία ενέταξε και περιοχές που περιλαμβάνει και τα νησιά τα οποία έχει στρατιωτικοποιήσει παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες. Η Τουρκία απάντησε με δικές της. Νavtex και ΝΟΤΑΜ που τονίζουν πως τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Ακολούθησαν ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ των υπουργείων των δυο χωρών» αναφέρει.

«Ήρθε μετά και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ο Νίκος Δένδιας ο οποίος στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής του Κοινοβουλίου φωτογράφισε την Τουρκία και δήλωσε ´´Ανησυχώ και ανησυχώ μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατομμύρια ανθρώπους δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο᾽᾽». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...