Καθηγητής Γρίβας
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Τουρκία ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο με την Ελλάδα (βίντεο)

"Καραγκιοζιλίκια" χαρακτήρισε σε συνέντευξη του ο  κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, τα "καθησυχαστικά" άρθρα του Τουρκικού τύπου αναφορικά με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται προστασία με «ειδικούς όρους».

"Είναι πράγματι ανατριχιαστικά τα όπλα που πήρε η Τουρκία και είναι ολοφάνερο ποιον απειλούν" είπε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Και συνέχισε "είναι σαφές πως η Τουρκία με το τρομακτικό αυτό οπλοστάσιο που παρήγγειλε και της εδόθη, ετοιμάζεται για έναν ολοκληρωτικό και παρατεταμένο πόλεμο με την Ελλάδα".

Τα συν και τα πλην των F-35

"Υπάρχει μια μυθολογία γύρω από το F-35" είπε ο κ.Γρίβας και ξεκαθαρίζει πως " όπως ολα τα οπλικά συστήματα έχει τα συν και τα πλην. Είναι ένα αμφιλεγόμενο αεροσκάφος με πάρα πολλά προβλήματα και επιχειρησιακούς περιορισμούς στη δράση του".

Για τα F-16 της Τουρκίας και τα F-35 της Ελλάδος, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις επιχειρήσεις στη Γάζα αλλά και την υποψηφιότητα Τραμπ μιλά ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ