Ελληνοτουρκικά

Μ. Κωστίδης για σχέδια Τούρκων: Αποστρατικοποίηση με αντάλλαγμα την απόσυρση των διεκδικήσεων επί των ελληνικών νησιών (Βίντεο)

Επικίνδυνη έγινε ξανά προς την Ελλάδα η Τουρκία, μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, λόγω του σχεδίου των Τούρκων για την απόκτηση των αεροσκαφών F-16V μαζί με 1000 βλήματα για την Πολεμική τους Αεροπορία από ΗΠΑ.

Ο βασικός βραχίονας του καθεστώτος Ερντογάν, ο τουρκικός τύπος ξεκίνησε να κατηγορεί την χώρα μας, ως δήθεν βάση τρομοκρατών, ενώ η τελική στόχευση της Άγκυρας συνεχίστηκε με NOTAM και NAVTEX στο Αιγαίο κατά των νησιών μας.

Η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο να αποστρατικοποιήσει τα νησιά μας, με σκοπό σε χρόνο που θα διαλέξει η ίδια να πράξει ακριβώς τα ίδια που έπραξε και στην μαρτυρική Κύπρο το 1974.

Όποιος δεν βλέπει υστεροβουλία και πολεμική πρόθεση πίσω από τις δηλώσεις για να διώξουμε τις ελληνικές δυνάμεις από τα νησιά μας, είναι τυφλός και λίαν αφελής.

Ο δημοσιογράφος κ. Μανόλης Κωστίδης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στο κανάλι του ΣΚΑΙ, είπε για ένα παλαιό σενάριο που έχουν σε ισχύ οι Τούρκοι, το οποίο αναφέρει ότι “Αποστρατικοποιήστε τα και εμείς θα δώσουμε αντάλλαγμα την απόσυρση των διεκδικήσεων επί των ελληνικών νησιών”.

Πρόκειται για την επιτομή του Οθωμανικού φασισμού επί της ελληνικής επικράτειας, ενώ όπως όλα δείχνουν, σε χρόνο που θα διαλέξει η τουρκική πλευρά πιθανόν να δηλώσει την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων επί των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, ως “ αιτία πολέμου” με ψήφισμα στην τουρκική Βουλή, όπως έκανε και με τα 12 μίλια.

Θέλουν νησιά μας και το μισό Αιγαίο και αυτό δεν αλλάζει       

“Η Ελλάδα αποβιβάστηκε σε 25 από τα 153 νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Παραβίασε τις συνθήκες, εισέβαλε, ύψωσε σημαία, έχτισε φυλάκια και τα στρατιωτικοποίησε».

Αυτό είναι το αφήγημα πολλών τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν εμποτίσει με αυτές τις σαθρές θεωρίες τον τουρκικό λαό, και αυτό είναι λίαν επικίνδυνο.

Υπολογίζουν δε, αυξάνοντας κατά το δοκούν το αριθμό ότι, «153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν ανήκουν στην Ελλάδα».

“Μιλάμε για περιοχές που θα έπρεπε να βρίσκονται στην τουρκική κυριαρχία καθώς είναι Οθωμανική κληρονομιά. Μιλάμε για εδάφη της πατρίδας μας σε Αιγαίο και  Αν. Μεσόγειο. Αν μιλάμε για Γαλάζια Πατρίδα, κι εκεί είναι Γαλάζια Πατρίδα. Που φτάσαμε; Η Ελλάδα αποβιβάστηκε σε 25 από τα 153 νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Παραβίασε τις συνθήκες, εισέβαλε, ύψωσε σημαία, έχτισε φυλάκια και τα στρατιωτικοποίησε» είχε αναφέρει το τουρκικό δελτίο ειδήσεων του HALK TV.

Λίστα, με τον κωδικό όνομα EFAYDAAK έχει καταρτίσει η Τουρκία με τις γκρίζες ζώνες στο ελληνικό Αρχιπέλαγος

Η γειτονική χώρα, έχει «τραβήξει» 13 γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη στις οποίες αναγράφονται 152 νησιά και βραχονησίδες που σύμφωνα με την Άγκυρα δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα μέσα από τις Συνθήκες και κατά κύριο λόγο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Το κωδικό όνομα άλλωστε σημαίνει στην τούρκικη γλώσσα ακριβώς αυτό: «Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες».

Οι περισσότερες βραχονησίδες που θέλει να αμφισβητήσει η Τουρκία ανήκουν σε νησιωτικά συμπλέγματα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αλλά και κοντά στις ακτές της Κρήτης.

Ταρακούνησε πολλούς πριν κάποιο διάστημα, ο λόγος του απερχόμενου Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Ιω. Δρυμούση για το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος κατά την παραλαβή της θέσης του από τον νέο Α.ΓΕΝ, αλλά και οι δηλώσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λέσβου περί " τουρκικής Χαμάς" που απειλεί τα νησιά μας, καθώς την ίδια περίοδο έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι φορτώνουν 16 αντιπλοϊκούς πυραύλους Atmaca στις νέες φρεγάτες τους I-Class, με σκοπό να μας απειλούν ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές χτυπώντας όμως το χέρι τους στην πλάτη μας, αποκαλύπτοντας όμως την πάσα αλήθεια.

Για να γίνει πάντως αποβατική ή αεροκίνητη ενέργεια σε νησιά μας στο Αιγαίο, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί η αεροναυτική υπεροχή στο αρχιπέλαγος από την Τουρκία, πράγμα αδύνατο,αφού στην πραγματικότητα αυτή θα αποκτηθεί από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...