Ελληνοτουρκικά

"Βόμβα" Ρούμπιν αφυπνίζει την Ελλάδα-"Ο κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία έχει αυξηθεί μετά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Στο κλίμα ευφορίας που τον  αέρα αισιοδοξίας που διακατέχει την Αθήνα, για  επικράτηση ηρεμίας με την Τουρκία στο Αιγαίο, μετά την πώληση των μαχητικών 5ης γενιάς F-35 και την επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς τη χώρα μας από τις ΗΠΑ, έρχεται να δώσει ο Παγκοσμίου φήμης αναλυτής Μάϊκλ Ρούμπιν, o ο οποίος με άρθρο του σε λίαν έγκριτο Διεθνές ΜΜΕ, προειδοποιεί, "Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και την Αρμενία", επισημαίνοντας:

Οι  νέες επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν-Τούρκων αναλυτών κατά της Ελλάδας 

"Στις 27 Ιανουαρίου 2024, δύο ημέρες αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν προέτρεψε εκ νέου το Κογκρέσο να ανάψει πράσινο φως στις πωλήσεις F-16 στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σε δημόσια συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP):

 «Ο αγώνας μας δεν τελειώσει με την εκδίωξη του εχθρού (Ελλήνων) από τα εδάφη μας και τη ρίψη τους στη θάλασσα από τη Σμύρνη».

Ήταν μια προκλητική δήλωση δεδομένης της σφαγής στη Σμύρνη, τη σημερινή Σμύρνη, που σκότωσε έως και 100.000  άτομα γεγονός που σύμφωνα με μελετητές, ισοδυναμούσε με γενοκτονία κατά των Ελλήνων Χριστιανών της Ανατολίας.

Εν συνεχεία, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αργότερα, Τούρκοι αναλυτές στο CNN Türk συζήτησαν τις προοπτικές εκτόξευσης του Tayfun, του πρώτου εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας, κατά της Ελλάδας. «Αν το ρίξουμε από την Αδριανούπολη ή τη Σμύρνη, μπορούμε να χτυπήσουμε την Αθήνα», κατέληξαν.

 Η τουρκική "καραμέλα" για Σμύρνη και  κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Η υπερηφάνεια για το «ρίξιμο των Ελλήνων στη θάλασσα» είναι κυρίαρχη τάση στην κυβέρνηση του Ερντογάν.

Είναι επίσης δημοφιλές σλόγκαν στην Τουρκία. Υπάρχουν τουρκικά εθνικιστικά τραγούδια καθώς και ετήσιες δημόσιες τελετές που γιορτάζουν τη σφαγή του αιωνόβιου χριστιανικού πληθυσμού της Σμύρνης ως «Η απελευθέρωση της Σμύρνης από τις εχθρικές δυνάμεις».

Για τον εορτασμό της 100ής επετείου της σφαγής το 2022, για παράδειγμα, ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ της Τουρκίας έδωσε μια συναυλία στο κέντρο της πόλης στη Σμύρνη, γιορτάζοντας τη σφαγή. Εκατοντάδες χιλιάδες παρευρέθηκαν.

Η απειλή για εκτόξευση πυραύλων στην Αθήνα έρχεται σε ένα σκηνικό τουρκικού ρεβανσισμού.

Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας διεκδικούν επανειλημμένα την ιδιοκτησία 152 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος που έχουν δοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, τη Σύμβαση του 1932 μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας και τη Συνθήκη του Παρισιού το 1947.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη ως στόχος των εδαφικών διεκδικήσεων της Τουρκίας.

Ο Ακάρ απειλεί με εθνοκάθαρση την Αρμενία

Ο Χουλουσί Ακάρ, πρώην υπουργός Άμυνας που σήμερα προεδρεύει της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας του Κοινοβουλίου, απείλησε την Αρμενία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν στις 29 Ιανουαρίου 2024,  ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επαναλάβει την εθνοκάθαρση του ντόπιου αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της ίδιας της Αρμενίας.

Με την τουρκική υποστήριξη, το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να κατέχει αρκετές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους.

Αυξήθηκε ο κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Ελλάδας αντί να μειωθεί 

Καθώς η Τουρκία άσκησε πιέσεις για F-16 ως μέρος μιας προσπάθειας για την άρση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σταμάτησε τις υπερπτήσεις και την παρενόχληση των ελληνικών νησιών.

Το ότι ο Ερντογάν τόσο γρήγορα παραβίασε τη συμφωνία του, αφού έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πώληση των F-16 υποδηλώνει τρομερά κακή πίστη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να γιορτάζει τη συμφωνία της Τουρκίας να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διπλωματική νίκη, αλλά ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός ενδοΝΑΤΟϊκού πολέμου αντιστάθμισε οποιοδήποτε όφελος μπορεί να φέρει η  ένταξη  της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Η αντιμετώπιση των παραπόνων του Ερντογάν ή η ενίσχυση του στρατού του δεν θα επαναφέρει την Τουρκία στην κοινότητα των υπεύθυνων εθνών. Αντίθετα, το πρόβλημα παραμένει η ιδεολογία του Ερντογάν.

Η αγνόηση αυτής της πραγματικότητας δεν θα φέρει σταθερότητα ή ασφάλεια, αλλά θα μπορούσε μάλλον να καταστρέψει το ΝΑΤΟ και να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη απροσδόκητο πόλεμο στην Ευρώπη."

 Απαιτείται προετοιμασία και εγρήγορση από την Ελλάδα

Από τα παραπάνω εξάγεται ότι αντί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ να μειώσει τον κίνδυνο πολέμου Τουρκίας-Ελλάδας, τουναντίον επαύξησε την πιθανότητα πρόκλησής του.

Σε αυτό συντελεί η ικανοποίηση των Τούρκων για απόκτηση των 40 F-16 BLOCK-70 από τις ΗΠΑ, συνοδεία 900 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος AMRAAM-120 βεληνεκούς 120 χλμ, καθώς και άλλων εξοπλισμών, ισχυροποιώντας σημαντικά την αεροπορική τους ισχύ, συνδυαστικά με την επιθετικότητα του Ερντογάν και γενικότερα των Τούρκων σε βάρος μας, η οποία δεν είναι μόνο φραστική αλλά και επί του πρακτέου, αφού η αμυντική βιομηχανία της χώρας τους παραδίδει συνεχώς επιθετικά όπλα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η περίοδος ηρεμίας που διανύουμε με την Τουρκία έχει ημερομηνία λήξεως από τους "γείτονες", οι οποίοι όπως έχουμε επισημάνει σε πληθώρα άρθρων μας, δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους σε βάρος μας, ενώ εξακολουθούν να διατηρούν  το Casus Belli κατά της χώρας μας.

Την συγκεκριμένη περίοδο θα την χαρακτηρίζαμε ως μια περίοδο έντονων τουρκικών προετοιμασιών για εκδήλωση επιθετικής ενέργειας εναντίον μας.

Εκτίμησή μας είναι ότι ο Ερντογάν σταδιακά θα επαναφέρει την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα, με επίκεντρο  αρχικά τη ΝΑ Μεσόγειο και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο στην  θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, για να ακολουθήσει το Αιγαίο.

Η ένταση θα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο από πλευράς Τουρκίας, όσο θα πλησιάζουμε προς την ημερομηνία τέλεσης των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθούν σε έντονο κλίμα πόλωσης.

"Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται", λέει ο σοφός Ελληνικός λαός, κάτι που ταιριάζει γάντι με τον Ερντογάν ο οποίος εκτιμούμε ότι θα επιχειρήσει να επιβάλλει τετελεσμένα σε βάρος μας στο Αιγαίο λίγο πρίν τη διεξαγωγή των Αμερικανικών εκλογών.

Απαιτείται προετοιμασία-εγρήγορση και συσπείρωση όχι μόνο των Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και όλων των φορέων του κράτους και της ομογένειας, αφού η πιθανότητα Ελληνοτουρκικού πολέμου, έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί, όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί στην Πατρίδα μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...