Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Άνοιξαν οι ''πόρτες'' και για τουρκικά ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Τι συζήτησαν Πιερρακάκης- Τεκίν;- Όσα αποκάλυψε ο Δρ Ι. Μάζης (Βίντεο)

Δίνουμε το ελεύθερο και για τουρκικά ιδιωτικά Πανεπιστήμια στη χώρα μας; 

Απ' ότι φαίνεται εκεί οδεύουμε, τουλάχιστον σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κος Πιερρακάκης. 

 «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της υποδοχής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχα στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις κοινές δράσεις των δύο χωρών στον τομέα της Παιδείας».

Όμως σύμφωνα και με αυτά που αποκάλυψε ο Δρ Ιωάννης Μάζης, στο παρακάτω βίντεο:

Ένα από τα πρώτα κέντρα τα οποία θα ιδρυθούν στην Ελλάδα θα είναι το Yunus Emre Institute. Ενα Ινστιτούτο το οποίο ήτανε πρώην γκιουλενικό ινστιτούτο, το οποίο έχει γίνει ερντογανικό, έχει γνωστές διασυνδέσεις με το βαθύτατο κράτος του Ερντογάν αυτήν την στιγμή και θα το ανακαλύψετε αν το ψάξετε σε όλα τα σημεία του κόσμου Αφρική, κεντρική Ασία, Βαλκάνια, όπου η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα του Νταβούτογλου για το τουρκικό στρατηγικό βάθος, το οποίο το χαρακτηρίζει και σαν πολιτισμικό.

Δηλαδή, κάνει προβολή πολιτισμικής –soft power– ισχύος, αυτό που λέμε στην διεθνή θεωρία για να μπορέσει να εξανδραποδίσει οποιεσδήποτε αντιστάσεις στον τομέα του Πολιτισμού των χωρών εκείνων, τις οποίες θέλει να χειραγωγήσει.

Αυτό συνδυάζεται και με ένα άλλο, δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλάω για τέτοια θέματα όπως αυτό που θα πω τώρα, συνδυάζεται με την προβολή επίσης πολιτισμικής ισχύος στον τομέα του Αθλητισμού, δεν θα πω περισσότερα γιατί δε χρειάζεται.

Εκεί λοιπόν παρατηρούμε ότι στοχεύει, ουσιαστικά σε εκείνη την αθηναϊκή κοινωνική ομάδα, κυρίως αστική κοινωνική ομάδα, η οποία παραδοσιακά διαθέτει αυξημένες ευαισθησίες σε ό,τι αφορά και το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια προσπάθεια προβολής ισχύος και ψυχολογικό εξανδραποδισμό της κοινωνικής αυτής ομάδας, στα νέα ελληνικά λέγεται “target group”, ούτως ώστε να εμβαθύνει την προβολή της ισχύος της στην Ελλάδα, εκμεταλλευομένη και τις τελευταίες συμφωνίες σχετικά με την Παιδεία και τα λοιπά από επενδύσεις.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...