Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Συνάντηση Χ.Σταϊκούρα με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου

Θέματα διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των μεταφορών, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς Υποδομών Κωνσταντίνο Μαγουλά και Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση στη σιδηροδρομική διασυνοριακή σύνδεση, την κατασκευή της διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήπων-Υψάλων και την πιθανή αναβάθμιση του πλαισίου συνεργασίας στο πεδίο των αερομεταφορών.

Τέλος, υπήρξε Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για επόμενη σύγκληση Τεχνικής Επιτροπής για τη δεύτερη γέφυρα στον Έβρο, που υπεγράφη από τον CEO της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωνσταντίνο Κουτσούκο και τον αν. διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων της Τουρκίας Selahattin Bayramcavusόπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στην περιοχή Κήποι- Ύψαλα, την οποία εποπτεύει η Εγνατία Οδός Α.Ε. και ανακοινώνουν την επόμενη συνάντηση τεχνικών επιτροπών και εμπειρογνωμόνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ