Ελληνοτουρκικά

Φιντάν: «Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση»

Ο υπουργός Εξωτερικών, της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, μίλησε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού κάνοντας αναφορές στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση. Συνεχίζουμε τις προετοιμασίες μας για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου 2023», είπε.

Για την Κύπρο ήταν απόλυτος λέγοντας ότι: «Αν είναι να γίνει κάποια διαπραγμάτευση στην Κύπρο, δεν θα είναι μεταξύ δύο κοινοτήτων αλλά μεταξύ δύο κρατών. Πριν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, η κατάσταση [status] των δύο κρατών θα εξισωθούν».

Επίσης, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε τον ενδιαφέρον της Άγκυρας για ένταξη. «Η Τουρκία διατηρεί την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...