Ελληνοτουρκικά

Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» βλέπει στήριξη της Ελλάδας από την πλεύση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου κοντά στο γεωτρύπανό της Τουρκίας

Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαμπάρ στο πλαίσιο της προγραμματισμένης Συνάντησης για τον πολιτικό διάλογο ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην Ελλάδα το υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε την συνάντηση αυτή αναφέροντας τα εξής:

«Στις 16 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Πρέσβη Burak Akçapar με αντικείμενο τη θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον. Στις 17 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα διεξαχθούν στην Αθήνα συνομιλίες μεταξύ της Υφυπουργού Εξωτερικών Πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών Πρέσβεως, Burak Akçapar. Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Από την πλευρά της Τουρκία η έλευση Ακτσαμπάρ στην Αθήνα έγινε γνωστή με μια ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών η οποία τονίζει πως: «Η Συνάντηση του Κοινού Σχεδίου Δράσης και οι Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 16-17 Οκτωβρίου 2023, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τη θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Burak Akçapar και τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σχεδιάζεται ανασκόπηση της προόδου που έχει σημειωθεί από την τελευταία συνάντηση στην Άγκυρα στις 22 Μαρτίου 2023, σχετικά με το Κοινό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων στο εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον. καθώς και τις κοινωνικές σχέσεις. Θα συζητηθούν επίσης νέοι τομείς συνεργασίας που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της διαδικασίας.

Επιπλέον, στις 17 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Αθήνα μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Burak Akçapar και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. .

Κατά τις πολιτικές διαβουλεύσεις θα συζητηθούν διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα».

https://x.com/turkdegs/status/1713399025540514260?s=20

Η συνάντηση αυτή γίνεται την στιγμή που ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τσιχάτ Γιαϊτζί προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ έστειλαν το αεροπλανοφόρο τους δίπλα στο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν προκειμένου να υποστηρίξουν την…Ελλάδα! Σε ανάρτησή του ο Γιαϊτζί αναφέρει: «Ενώ μας απασχολούν ερωτήματα όπως τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, τι κάνει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, ξεχνάμε ότι ο πραγματικός στόχος είναι η Τουρκία!

Ρωτάς γιατί; Βλέπω;

  • Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο σταμάτησε δίπλα στο γεωτρύπανό μας Abdulhamit σαν να μην υπήρχε άλλο μέρος στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Το πλοίο Abdulhamit Khan βρίσκεται επίσης 5 μίλια ανατολικά από τα λεγόμενα σύνορα του χάρτη της Σεβίλλης, τα οποία περιορίζουν την Τουρκία στον Κόλπο της Αττάλειας.
  • Ήρθε και αυτό το αεροπλανοφόρο και αγκυροβόλησε σχεδόν ακριβώς στη γραμμή που είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον λεγόμενο χάρτη της Σεβίλλης.
  • Λοιπόν, δήθεν μας εκφοβίζει και υποστήριζε την Ελλάδα!
  • Το UCAV της Τουρκίας καταρρίπτεται.
  • Οι επιχειρήσεις κατά του PKK/YPG θεωρούνται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ως απειλή και στόχο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ!»
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...