Ελληνοτουρκικά

Μπαράζ τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων με "σύμμαχες" χώρες της-Στόχος Υπερκαυκασία-Κύπρος-Αιγαίο

Η Τουρκία τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποίσε στρατιωτικές  ασκήσεις (ΤΑΑΣ -ΤΑΜΣ) με αδελφές χώρες της, "φωτογραφίζοντας" τις επιδιώξεις της έναντι γειτονικών χωρών, μηδέ εξαιρουμένης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε σημερινό άρθρο του Διεθνές ΜΜΕ, αναφέρεται σε ΤΑΑΣ  (Τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων)-ΤΑΜΣ (Τακτική άσκηση με στρατεύματα) που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Τουρκίας-Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν  στο τελευταίο, επισημαίνοντας:

"Το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί τις Ασκήσεις Διοίκησης και Επιτελείου με τη βοήθεια υπολογιστή , με την επωνυμία «Eternity-2023» με τη συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού από το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία και τη Γεωργία,  όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της χώρας τους.

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, που αποτελούνται από θεωρητικά και πρακτικά μέρη, στις οποίες συμμετέχουν στρατιωτικό προσωπικό των τριών χωρών και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, θα εκπληρωθούν καθήκοντα για την οργάνωση της προστασίας στρατηγικά σημαντικών και περιφερειακών οικονομικών έργων.

Ο κύριος σκοπός των ασκήσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 6 Οκτωβρίου, είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των τριών χωρών», προσθέτουν τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν.

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση  Ειδικών Δυνάμεων «Eternal Brotherhood-II» με συμμετοχή της Τουρκίας

Επίσης το Πακιστάν, η Τουρκία, το  Καζακστάν, το Κατάρ και το Ουζμπεκιστάν συμμετέχουν σε άσκηση διάρκειας 2 εβδομάδων στην  Brotha, επισημαίνει έτερο Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

Μια πολυεθνική άσκηση δύο εβδομάδων στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις από το Πακιστάν, την Τουρκία, το Καζακστάν, το Κατάρ και το Ουζμπεκιστάν ολοκληρώθηκε στην Χιμπερ-Παχτούνχβα την Κυριακή, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι Διυπηρεσιακές Δημόσιες Σχέσεις (ISPR) ανέφεραν ότι η άσκηση «Eternal Brotherhood-II» ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου στη Brotha.

Η Πολυεθνική Άσκηση Κοινών Ειδικών Δυνάμεων Eternal Brotherhood-II διεξήχθη μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Κατάρ, της Τουρκίας και του Ουζμπεκιστάν στον τομέα της Αντιτρομοκρατίας.

Ο Διοικητής του 11 Σώματος παρευρέθηκε στην τελετή λήξης ως επικεφαλής προσκεκλημένος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και τον Γενικό Αξιωματικό Διοικητή Ομάδα Ειδικών Υπηρεσιών.

Εκτός από τα στρατεύματα που ασκήθηκαν , η δήλωση προσθέτει ότι αξιωματικοί από τις φιλικές χώρες παρακολούθησαν επίσης την τελετή λήξης.

Οι ειδικές δυνάμεις των συμμετεχουσών χωρών επέδειξαν την επαγγελματική τους αριστεία την τελευταία ημέρα.

Η άσκηση είχε ως στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των ιστορικών στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των αδελφών χωρών και βοήθησε στην καλλιέργεια κοινών αντιλήψεων απασχόλησης κατά της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. προσδιορίζοντας τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για μελλοντικές στρατιωτικές συνεργασίες.

Οι τουρκικοί στόχοι

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία συσφίγγει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική της συνεργασία με χώρες συμμάχους της, δείχνοντας σαφέστατα τους προσανατολισμούς της, ένας εκ των οποίων είναι η χερσαία διασύνδεση της με το Αζερμπαϊτζάν και εκείθεν μέσω Κασπίας με τις χώρες του "Οργανισμού Τουρκικών κρατών" και την Κίνα, που θα αποφέρει στην Άγκυρα τεράστια οικονομικά, γεωπολτικά και οικονομικά οφέλη.

Έτερος στόχος της Τουρκίας , είναι η Διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, από "αδελφές χώρες" με προεξέχουσες το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και η δημιουργία μιας ευρύτερης  στρατιωτικής συμμαχίας στα πρότυπα αυτής με το Αζερμπαϊτζάν-Διακήρυξη Σούσα- η οποία  θα στραφεί και κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Έτσι μετά το Αμερικανικό στόπ για  στρατιωτική επιχείρηση απο κοινού Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας για την διάνοιξη του διαδρόμου Ζανγκεζούρ, για απευθείας χερσαία διασύνδεση Τουρκίας -Ναχτσισεβάν- διαδρόμου Ζαγκεζούρ-Αζερμπαϊτζάν και μέσω Κασπίας με Καζακστάν -Κίνα, ο Ερντογάν "πλευρίζει" στρατιωτικά  μέσω της«Eternity-2023» την Γεωργία, προκειμένου να έχει εναλλακτική οδό στην παραπάνω όδευση πρός το Αζερμπαϊτζάν μέσω αυτής.

Παράλληλα  μέσω της «Eternal Brotherhood-II» μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Κατάρ, της Τουρκίας και του Ουζμπεκιστάν, ο Ερντογάν κρατάει ζεστό τον χρηματοδότη του το Κατάρ και την όδευσή του προς Κίνα, μέσω Καζακστάν, που προαναφέραμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ