Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Με τρία νέα προϊόντα η ASELSAN ενισχύει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό- Αταλάντευτος στόχος του Ερντογάν η ναυτική κυριαρχία σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο

΄Όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα μας, παρόλο που η τουρκική οικονομία είναι σε κακή κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο των Τούρκων χαμηλό, εντούτοις ο Ερντογάν συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για παραγωγή γηγενών  οπλικών συστημάτων-μέσων και πυρομαχικών από την αμυντική του βιομηχανία, τα οποία εισάγονται στη συνέχεια στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), αυξάνοντας την μαχητική τους ισχύ περαιτέρω.

Σημειωτέον δε ότι πάρα πολλά εξ αυτών "φωτογραφίζουν" προσπάθεια  επιβολής τουρκικής θαλάσσιας κυριαρχίας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί υποτίθεται ειρηνική επίλυση των προβλημάτων με την χώρα μας μέσω διαλόγου.

Τρία(3) νέα προϊόντα της ASELSAN ενισχύουν το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Ενδεικτικό των τουρκικού εξοπλισιτικού "πυρετού", είναι άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, με τίτλο "Τρία νέα προϊόντα ASELSAN που θα ενισχύσουν τη δύναμη των Ναυτικών Δυνάμεων θα προστεθούν φέτος στο απόθεμα μαζί με το 5ο πλοίο MİLGEM", το οποίο επισημαίνει:

"Η ASELSAN παρουσίασε εγχώρια συστήματα που αναπτύχθηκαν με τη δύναμη της πρωτότυπης μηχανικής στο TEKNOFEST Izmir, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Τουρκικής Ομάδας Τεχνολογίας (T3 Foundation) και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν και τα ναυτικά συστήματα της ASELSAN, που εντάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην απογραφή και συνεχίζονται οι αναπτυξιακές τους μελέτες.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN, Ahmet Akyol, τίμησε τη μνήμη των μαρτύρων στην επέτειο της Ναυμαχίας της Πρέβεζας (1538)

Δηλώνοντας ότι πρόσφατα εργάζονται σε νέα προϊόντα για τις πλατφόρμες των Ναυτικών Δυνάμεων, ο Akyol είπε ότι έχουν αναπτύξει 3 προϊόντα φέτος που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια των project "Open Sea Patrol Ship" και  "MİLGEM"

Το σύστημα εγγύς αεροπορικής προστασίας GÖKDENİZ

Δηλώνοντας ότι το Σύστημα εγγύς  αεροπορικής προστασίας GÖKDENİZ ενσωματώθηκε πρόσφατα στο 5ο πλοίο MİLGEM, ο Akyol δήλωσε ότι έχουν υπογράψει εξαγωγικές συμβάσεις με 3 χώρες μέχρι στιγμής.

Ο Akyol σημείωσε ότι με το GÖKDENİZ απέδωσαν ένα σύστημα που εξουδετερώνει στόχους αέρα και επιφανείας σε κοντινή απόσταση με πυρομαχικά,  στις Ναυτικές Δυνάμεις της χώρας,  που περιλαμβάνει  ραντάρ,  ηλεκτροοπτικά, αλγόριθμους ελέγχου πυρός και τα έξυπνα πυρομαχικά.

Δηλώνοντας ότι ολοκλήρωσαν τις εργασίες εθνικοποίησης στα ραντάρ αεράμυνας στον άνω ιστό του πλοίου, τα οποία αγοράστηκαν από το εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια και είχαν δυσκολίες στην απόκτησή τους κατά καιρούς, ο Akyol δήλωσε ότι το ραντάρ CENK πήρε τη θέση του στο το MİLGEM 5ο πλοίο .

Τα ραντάρ CENK - SCORPIO

Ο Akyol σημείωσε ότι το CENK λειτουργεί ως ραντάρ αεράμυνας του πλοίου και επιτρέπει τον εντοπισμό και την αναγνώριση όλων των αεροσκαφών, των πυραύλων και των οχημάτων επιφανείας που πλησιάζουν το πλοίο.

Ο Ahmet Akyol είπε, "Το ραντάρ CENK είναι μια εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας. Εισέρχεται φέτος στον κατάλογο των Ναυτικών Δυνάμεων με την τεχνολογία ραντάρ ενεργής σάρωσης." είπε.

Το ραντάρ SCORPIO είναι επίσης πλήρες, ενώ νέα εγχώρια συστήματα είναι καθ' οδόν

Το ραντάρ ελέγχου πυρός AKREP

Δηλώνοντας ότι ένα άλλο προϊόν που θα δοθεί φέτος στις Ναυτικές Δυνάμεις, είναι το ραντάρ ελέγχου πυρός AKREP, ανέφερε ότι το ραντάρ, το οποίο αγοράστηκε από διαφορετικές χώρες στο παρελθόν και παρέχει δυνατότητα "εμπλοκής", ενσωματώθηκε επίσης  5ο πλοίο του MILGEM project.

Ο Ahmet Akyol είπε, «Προσθέτουμε 3 προϊόντα στο απόθεμα φέτος που θα ενισχύσουν τη δύναμη των Ναυτικών Δυνάμεων».

Επιπλέον, ο Akyol δήλωσε ότι οι υποβρύχιες εργασίες τους συνεχίζονται με την ίδια ένταση και ότι το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο όχημα της Τουρκίας DERİNGÖZ πρόκειται να μπει στην απογραφή, διευκρινίζοντας ότι έλυσαν ορισμένα προβλήματα όπως πίεση, σφράγιση και διαστολή κάτω από το νερό.

Ο Ahmet Akyol είπε, "Με αυτό το προϊόν, τα υποβρύχια μας έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν την επιφάνεια και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους όπως επικοινωνία, ραντάρ, ηλεκτρονικό πόλεμο, και οπτικά,  με ιστούς. Φέτος, προσθέτουμε 3  θαλάσσια προϊόντα  στο απόθεμα για πρώτη φορά.  «Θα υπάρξουν νέα προϊόντα που θα εισαχθούν στις δυνάμεις της χώρας μας».

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν συμβολικές ημερομηνίες για να υποδηλώσουν τους στόχους τους σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο

Σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο, ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN, Ahmet Akyol, τίμησε τη μνήμη των μαρτύρων στην επέτειο της Ναυμαχίας της Πρέβεζας στις  28 Σεπτεμβρίου 1538 , ενώ προέβη στις δηλώσεις για ένταξη τριών(3) νέων προϊόντων της ASELSAN στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό που προαναφέραμε.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας και η μνεία της Ναυμαχίας της Πρέβεζας δεν είναι τυχαία, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ανοιχτά τις τουρκικές επιδιώξεις για θαλάσσια κυριαρχία σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Σεπτεμβρίου 1538, έλαβε χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

Νικητές,  όπου αν και με σημαντικές απώλειες οι Οθωμανοί νίκησαν εξασφαλίζοντας έτσι την ηγεμονία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το επόμενο έτος, 1539, ο Μπαρμπαρόσα επέστρεψε και κατέλαβε σχεδόν όλες τις εναπομείνασες βενετσιάνικες κτήσεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 1540 υπογράφηκε Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ της Δημοκρατίας της Βενετίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με βάση την οποία οι Οθωμανοί ανέλαβαν τον έλεγχο των βενετικών κτήσεων της Πελοποννήσου, της Δαλματίας και των πρώην βενετικών νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και τις ανατολικές Αδριατικές ακτές.

Συμπέρασμα

Τα παραπάνω δείχνουν τον πραγματικό στόχο της Άγκυρας, που είναι η ναυτική κυριαρχία σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, στα πλαίσια της "υπηρέτησης" του Δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας", το οποίο δεν αποτελεί ένα γεωπολιτικό πυροτέχνημα όπως πιστεύουν μερικοί, αλλά σταθερή επιδίωξη των Τούρκων, το οποίο μάλιστα έχει  θεσπιστεί από το τουρκικό Κοινοβούλιο.

Συνεπώς ακόμη και όταν ο Ερντογάν αποχωρήσει από την εξουσία, η "Γαλάζια Πατρίδα" θα εξακολουθεί να υφίσταται και να αποτελεί στόχο των μετέπειτα τουρκικών κυβερνήσεων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...