Ελληνοτουρκικά

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Με αφορμή υπόθεση που αφορά “στην ένδικη διαφορά μεταξύ των μετόχων της ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 51% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 49% οι Τούρκοι επιχειρηματίες, που έχουν επενδύσει και στην εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Ρόδου”, τονίζουμε το επικίνδυνο παιχνίδι των Τούρκων στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, “με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου παραγγέλθηκε η διενέργεια περαιτέρω κυρίας ανάκρισης για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης με κατηγορούμενους 4 Τούρκους υπηκόους για τις πράξεις της χρήσεως πλαστού εγγράφου από κοινού με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 120.000 και της απάτης στο δικαστήριο με περιουσιακό όφελος και προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ”.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης στην προκειμένη περίπτωση, αλλά αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση είναι οι Τούρκοι μέτοχοι σε ελληνική Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία, ενώ οι ίδιοι ήταν μέτοχοι και σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο.

Τούρκοι ακτοπλόοι εκτοπίζουν εδώ και χρόνια σταδιακά τους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το τουρκικό σχέδιο το περιέγραψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, προειδοποιώντας ουσιαστικά για εισροή παράνομων φυσικά τουρκικών κεφαλαίων στα νησιά μας, με προγράμματα εξαγοράς ξενοδοχειακών μονάδων, ναυτιλιακών εταιρειών, μαγαζιών, και κάθε προσοδοφόρου υποδομής, ώστε να εξαρτώνται από Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι άνθρωποι του Ερντογάν.

Ο κίνδυνος είναι φυσικά τεράστιος, και η χώρα μας, επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και άλλοι φορείς αγρόν ηγοράζουν, ενώ ο κίνδυνος είναι μπροστά στα μάτια μας.

Δεν είναι όμως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που είναι στο στόχαστρο των Τούρκων αλλά και νησιά “ ναυαρχίδες” του ελληνικού τουρισμού, με στόχο τα τεράστια ποσά που αφήνουν εκεί ξένοι πολυεκατομμυριούχοι να οδεύουν προς Τουρκία.

Είναι γνωστό ότι Τούρκοι επιχειρηματίες δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για καταστήματα στην Οία, στα Φηρά και σε καταστήματα που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σοκάκια της Καλντέρας, για τα οποία η αγορά και μόνο του «αέρα» μπορεί να φτάσει και τις 150.000 ευρώ για κατάστημα 40-50 τ.μ.

Στην Μύκονο, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία διατίθενται για εμπορική χρήση, δέχθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρούση από Τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να τα νοικιάσουν ή ακόμα και να τα αγοράσουν.

Το τουρκικό καθεστώς με πρόσχημα, τις καλές ελληνοτουρκικές σχέσεις, που εξαρτώνται πάντα από την καλή διάθεση της Άγκυρας, επιδιώκουν την οικονομική υποδούλωση των νησιών μας, αλλά και άλλων περιοχών, με στόχο την οικονομική ομηρία της Ελλάδος σε βάθος χρόνου.

Όποιος δεν κατανοεί το τουρκικό σχέδιο τότε εγκληματεί ενόψει των νέων γενεών στην χώρα μας, ενώ τα λόγια είναι τελείως περιττά.
        

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ