Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θα πληρώσει πολύ ακριβά όποιος μας προκαλέσει-Η Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ πέφτει στο νερό ενώ αναμένουμε καλά νέα και για τα F-35

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 4 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στα ναυπηγεία του Ομίλου «Naval Group» στη Λοριάν, η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI κλάσης «ΚΙΜΩΝ».

Πρόκειται για μια είδηση που είναι όαση χαράς μέσα στις τόσες τραγωδίες που έπληξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την χώρα μας γενικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μήκος 121,6 μέτρα, πλάτος 17,7 μέτρα και μετατόπιση σχεδόν 4500 τόνων με πλήρες φορτίο, η πρώτη Φρεγάτα FDI είναι ένα πολεμικό πλοίο που θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας την οργή των Τούρκων που βιάστηκαν να ρίξουν στην θάλασσα το ελικοπτεροφόρο Anadolou, κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Όπως έχουμε αναφέρει ποικίλες φορές, οι φρεγάτες FDI HN θα διαθέτουν συστήματα υψηλού επιπέδου σε κάθε τομέα: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό.

Η  προστασία του πλοίου από απειλές επιφάνειας, θα διασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ Thales Sea Fire, του πρώτου πλήρως ψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κυρίαρχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα διαθέτει αυτήν την στιγμή 13 Φρεγάτες και 19 ταχέα σκάφη έναντι 16 της Τουρκίας (η οποία κατασκευάζει σύγχρονα πολεμικά πλοία), με το πρόγραμμα αυτό, να αποτελεί τεράστια ευκαιρία μεταφοράς τεχνογνωσίας, αφού τα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν τη δυνατότητα μετά την κατασκευή των ΤΠΚ κλάσης “Ρουσέν”.

Η χώρα μας, μέσω αυτού του προγράμματος που αφορά την δημιουργία ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού, έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει πολεμικά πλοία με ευρωπαϊκά κονδύλια, αποκτώντας παράλληλα και την αποκαλούμενη “κρίσιμη” τεχνολογία η οποία θα τα “συνοδεύει”.

Διαθέτουμε 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ 200 ( που αναμένουν εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής), ενώ ευρίσκεται σε αναμονή παραλαβής Τριών Γαλλικών Φρεγατών Belhara.

Αν σε αυτές προσθέσουμε και Τρεις με Τέσσερις Κορβέτες με μέγιστο μήκος τα 110 μέτρα, εκτόπισμα 3.300 τόνων, δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου και οπλισμό αποτελούμενο από σύστημα καθέτου εκτοξεύσεως βλημάτων επιφανείας – αέρος, τότε το Πολεμικό Ναυτικό μας θα αποτελέσει το “κλειδί” των εξελίξεων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω πραγματικά τεράστιων ενεργειακών σχεδίων.

Σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τον αγωγό φυσικού αερίου από την Ινδία-Σαουδική Αραβία που θα συνδεθεί με τον East Meds προς Ελλάδα-ΕΕ, και τον οποίο ήδη οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους.

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα ανατρέψει τη ναυτική ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, προικισμένη με έναν υπερσύγχρονο στόλο (που είχε να δει από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο).  

Αναμένουμε εξελίξεις και στο θέμα των F-35

Εξελίξεις αναμένουμε και στο αίτημα της Ελλάδος προς τις ΗΠΑ για τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, οι οποίες όπως αναφέρουν πηγές στην Αμερική θα είναι άκρως θετικές και σύντομα θα ξεκινήσουν οι προκαταρτικές διαδικασίες για υπογραφή συμφωνίας.

Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη προκαταρτική συνάντηση με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με εκπροσώπους της εταιρείας «Raytheon», με επικεφαλής τον Τοντ Σπίστερ για τους πυραύλους (AIM-9X δεδομένα και ιδιότητες) και εκπροσώπου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μ. Γκόσκα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση των πυραύλων αέρος-αέρος AIM-9X Blk II και BlkII+ για λογαριασμό της εταιρείας, καθώς και οι δυνατότητες εκτόξευσης από το σύστημα NASAMS.

Τα F-35 θα μπορούν να διασυνδεθούν με τις Φρεγάτες, τις Κορβέτες και τα F-16V, δημιουργώντας μαζί με τις ειδικές δυνάμεις μια απίστευτης ισχύος δύναμη και στις Τρεις διαστάσεις, που θα δύνανται να κτυπήσει αποφασιστικά κάθε πρόκληση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτή είναι και η αλήθεια αφού οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  θα λίγα χρόνια θα διαθέτουν άκρως φονικά οπλικά συστήματα  που θα πολλαπλασιάσουν κατά πολύ το κόστος σε κάθε επιβουλέα των ελληνικών συμφερόντων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ