Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Είμαστε κοντά σε κίνηση ματ στο Αιγαίο; Ισραηλινή εταιρεία προμηθεύει drones-καμικάζι δήθεν "άγνωστο" Ευρωπαίο πελάτη

Τρέχουν οι Τούρκοι και δεν φτάνουν για να ανακαλύψουν ποια χώρα θα παραλάβει τα ισραηλινής κατασκευής drones-καμικάζι, που αγόρασε “ευρωπαϊκή χώρα”, υποπτευόμενοι φυσικά την Ελλάδα μετά τις τελευταίες επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στην χώρα αυτή και τις μυστικές συνομιλίες με εταιρείες.     

Η ισραηλινή εταιρεία ηλεκτρονικών αμυντικών ειδών Elbit Systems ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι της ανατέθηκε σύμβαση ύψους 95 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια  περιπλανώμενων πυρομαχικών SkyStriker (LM), πιο γνωστά ως drones καμικάζι» σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Οι λεπτομέρειες δόθηκαν σε ένα δελτίο τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου, το οποίο αναφέρει ότι η σύμβαση θα εκτελεστεί σε περίοδο δύο ετών.

Ως μέρος της σύμβασης, η Elbit Systems θα παρέχει αρκετές εκατοντάδες μονάδες SkyStriker στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αυτής της ΕΕ.

Χωρίς να κάνουμε τους μάντεις, η Ελλάδα είναι υπαιθμ1 υποψήφια χώρα για την αγορά αυτού του είδους αιωρούμενων πυρομαχικών, και η Άγκυρα το γνωρίζει, καθώς Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις άκρως πολεμικές, παρά την σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη.

Ο Μουράτ Ικιντζί Γενικού Διευθυντή της Roketsan την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των Ισραηλινών για την πώληση drones σε χώρα της ΕΕ είναι άκρως ενδεικτική:

“Μπορούμε να παράγουμε όσους πυραύλους TAYFUN θέλουμε και να τους χρησιμοποιήσουμε σε πολεμικό περιβάλλον χωρίς να ζητήσουμε την άδεια κανενός. Η πιο σημαντική τεχνολογία στον πύραυλο είναι ότι μπορεί να βρει τον στόχο με το δικό μας σύστημα πλοήγησης χωρίς την χρήση GPS”.

Η ουσία είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τουρκικές απειλές αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό πεζικό που θα προμηθευτεί σύντομα ένα πραγματικά τρομερό όπλο, όπως και να έχει.

Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο .

Το νέο δόγμα θέλει τους μελλοντικούς Έλληνες "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά SkyStriker (LM)

Το SkyStriker LM της Elbit Systems είναι ένα πλήρως αυτόνομο περιπλανώμενο πυρομαχικό που μπορεί να εντοπίσει, και να καταστρέψει στόχους που έχουν καθοριστεί από τον χειριστή, διαθέτοντας κεφαλή έως και 10 Kg, έχοντας απόδοση υψηλής ακρίβειας.

Το SkyStriker μπορεί να εκτοξευθεί από μια ποικιλία επίγειων και εναέριων πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού κάνιστρου PULS (Precise and Universal Launching Systems) της Elbit Systems.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα, το SkyStriker επιτρέπει εναέρια δράση 2 ωρών με αυτονομία τα 100 χλμ.
Το σύστημα μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια στόχους ενώ διατηρεί έναν «κλειδωμένο στόχο» ακόμη και σε περιβάλλοντα παρεμβολών GPS και προβληματικών επικοινωνιών.

Το Skystriker μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν αριθμό τύπων κεφαλών και χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του, μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ο Yoram Shmuely, Γενικός Διευθυντής της Elbit Systems Aerospace ανέφερε : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια καινοτόμο και αποτελεσματική λύση που συνδυάζει λύσεις αεροπορικής και εδάφους της Elbit Systems”.

Ως κρυφή και ευέλικτη πλατφόρμα, τα περιπλανώμενα πυρομαχικά SkyStriker προσφέρουν ακρίβεια και αξιοπιστία υψηλής απόδοσης, παρέχοντας ένα κρίσιμο πλεονέκτημα για την αποστολή στους πολεμιστές στο σύγχρονο πεδίο μάχης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ