Ελληνοτουρκικά

Περνούν σε άλλη... διάσταση! Τούρκος αναλυτής: Τον Χάρτη της Σεβίλης πρέπει να τον έκαναν σε δημοτικό σχολείο στην Ισπανία – Δεν υπάρχει (Βίντεο)

Καιρό είχαμε...! Την υποστήριξη των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην παράνομη τουρκική Γαλάζια πατρίδα, υπερασπίστηκε Τούρκος αναλυτής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Οζγκιούρ Τορ, τον Χάρτη της Σεβίλης πρέπει να τον έκανε μαθητής δημοτικού στην Ισπανία. 

«Μόνο ένα παιδί δημοτικού θα το έκανε αυτό (σ.σ. τον Χάρτη του πανεπιστημίου της Σεβίλης). Μόνο στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή για προσωπικό όφελος κάποιος κάνει αυτόν τον χάρτη», τόνισε σε δημοφιλές πρόγραμμα της τουρκικής τηλεόρασης. 

Σύμφωνα με τον Οζγκιούρ Τορ η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά, καθώς όπως σημειώνει ΑΟΖ μπορεί να έχει μόνο ένα νησιωτικό κράτος, ενώ χαρακτηρίζει τον Χάρτη της Σεβίλης, βάσει του οποίου και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου προκύπτει η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ αποτέλεσμα… εργασίας σε δημοτικό σχολείο στην Ισπανία.

Ο Οζγκιούρ Τορ στέκεται στο μέγεθος του Καστελόριζου, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επήρεια ΑΟΖ καθώς όπως υποστηρίζει δεν έχει… υφαλοκρηπρίδα.

Να σημειωθεί πως το διεθνές δίκαιο της θάλασσας όλα τα νησιά (σ.σ. και τα ελληνικά φυσικά) δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας όπως συμβαίνει και στις ηπειρωτικές περιοχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή