Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Βούτυρο στο ψωμί" των Τούρκων οι δηλώσεις του Γ. Παπαχρήστου! Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη... η Τουρκία έχει δικαιώματα (βίντεο)

Ξεσάλωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή μια συνέντευξη του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργου Παπαχρήστου, στο Alert TV και την Βίκυ Πολύζου (την περασμένη εβδομάδα), κατά την οποία ακούστηκαν ξανά όλες αυτές οι φιλοτουρκικές κορώνες που κάνουν από τη μία την Άγκυρα να φαντασιώνεται ακόμα περισσότερο και από την άλλη τους περισσότερους Έλληνες πολίτες να τραβούν τα μαλλιά τους.

Από την φιλοκυβερνητική Sabah, μέχρι το  εθνικιστικό odatv.com και από την Türkiye μέχρι την Akşam, τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ βρήκαν πυρομαχικά ισχύος για την προπαγανδιστική και αναθεωρητική ρητορική τους.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος τόνισε αρκετές φορές ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη» και πως η Τουρκία έχει επίσης δικαιώματα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι τουρκικές παραλίες δεν έχουν καμία διαφορά με τις αντίστοιχες ελληνικές που βρέχονται από το Αιγαίο.

Κατά τον Γιώργο Παπαχρήστο, η Ελλάδα φέρει μερίδιο ευθύνης για τις κακές σχέσεις με την Τουρκία: «Όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο μας ανήκει, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας»!

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος συμμετείχε στο πρόγραμμα της ΒΥΚΗΣ ΠΟΛΥΖΟΥ και εξέφρασε διαφορετική άποψη για το σήμα «Turk Aegean».

Ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος είπε «Όσο βλέπουμε το Αιγαίο δικό μας, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Τούρκους». Είπε.

Ο Παπαχρήστος τόνισε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, ότι οι τουρκικές ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο δεν διαφέρουν από τις ελληνικές ακτές, ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα και ότι 500 χιλιόμετρα τουρκικών ακτών βρέχονται από την ίδια θάλασσα

Ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος δεν θεώρησε εθνική ήττα την εξέλιξη με το σήμα «Turk Aegean», αλλά κατηγόρησε το Υπουργείο Τουρισμού ότι δεν χειρίστηκε σωστά το περιστατικό στην επικοινωνία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τις κακές σχέσεις με την Τουρκία και είπε: «Εμείς να δούμε το Αιγαίο σαν δικό μας.Αρκεί να μην έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Τούρκους». 

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζει ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία, που αναγνωρίζεται επίσημα από το ελληνικό κράτος, είναι μόνο η νησιωτική υφαλοκρηπίδα.

«Όσο βλέπουμε το Αιγαίο δικό μας, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Τούρκους. Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα. Δεν είναι μόνο ελληνικό. Τι να κάνουμε, έτσι το έφερε η ζωή, έτσι το έφερε η μοίρα, ως αποτέλεσμα των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, είναι από τη μια πλευρά κι εμείς από την άλλη. Η Aegean δεν είναι μόνο ελληνική, αυτό που κάνουμε τώρα, αυτό είναι το σωστό.

  • Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το hellasjournal.com, η τουρκική εφημερίδα γράφει:

Μια πικρή εξομολόγηση ήρθε από Έλληνα δημοσιογράφο που μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ως προς την υφαλοκρηπίδα. Υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θεωρεί το Αιγαίο ως δικό της, ο δημοσιογράφος είπε: «Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη. Αν δεν δεχτούμε ότι και η Τουρκία είναι εδώ, δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας».

 Αν και οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί πρόσφατα, κατά καιρούς δημοσιεύονται προκλητικές δηλώσεις στον ελληνικό Τύπο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από την Αθήνα, οι ελληνικές εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία έχει κάποιες κόκκινες γραμμές.

Ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η Ελλάδα παραβιάζει παράνομα τα χωρικά ύδατα.

Αν και η ελληνική πλευρά κατηγορεί την Τουρκία για το θέμα αυτό, ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έκανε δηλώσεις που μοιάζουν με ομολογία. Υπογραμμίζοντας ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», ο Παπαχρήστος είπε ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα.

 Ο Παπαχρήστος είπε: «500 χιλιόμετρα τουρκικών ακτών βρέχονται από την ίδια θάλασσα. Οι τουρκικές ακτές δεν διαφέρουν από τις ελληνικές ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο. Όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο ανήκει αποκλειστικά σε εμάς, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο Παπαχρήστος, προειδοποιώντας την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Türkiye από την πλευρά της, σχολίασε: «Η δήλωση του Έλληνα δημοσιογράφου για την Τουρκία που μοιάζει με ομολογία! Επέστησε την προσοχή στα μεγαλύτερα λάθη της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Akşam: «Πικρή εξομολόγηση Έλληνα δημοσιογράφου: Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη».

  • Τα κυριότερα σημεία της παρουσίασης του θέματος από τους εθνικιστές του odatv.com:

«Έλληνας δημοσιογράφος αναστάτωσε τη χώρα του: ‘Το Αιγαίο δεν είναι δικό μας, οι Τούρκοι έχουν και αυτοί δικαιώματα’».

Παρά τις δασικές πυρκαγιές και την πυρπόληση σχεδόν ολόκληρου του νησιού της Ρόδου, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει κινήσεις κατά της Τουρκίας.

Το ελληνικό ΥΠΕΘΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, μετράει μέρες για την αγορά των F-35. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν την αντιτουρκική τους αρθρογραφία και προπαγάνδα. Ωστόσο, μια αντίθετη φωνή που προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο έκανε αίσθηση στη χώρα.

«Υπάρχουν και Τούρκοι» στο Αιγαίο, δήλωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος: «Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά πρώτα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη. Η Τουρκία, με 500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχει επίσης δικαιώματα στο Αιγαίο».

Η δήλωση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου ότι «για την ειρήνη η Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξει τη συμπεριφορά της» προκάλεσε αίσθηση στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ