Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Είμαστε παντού-Ελληνική εταιρεία θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Βεγγάζης του Στρατάρχη Χαφτάρ στην Λιβύη

Ο Στρατάρχης Χάφταρ εξετάζει το σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της Βεγγάζης με τον επικεφαλής του δήμου και την ελληνική εταιρεία συμβούλων LEEAD, αναφέρει λιβυκό ΜΜΕ.

Ο Διοικητής των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ανατολικής  Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε την Τρίτη επιθεώρηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Βεγγάζης που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και στοχεύει στην ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των περιοχών στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χαφτάρ  φιλοξένησε τον επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Δήμου της Βεγγάζης, Σακρ Μπουγιαβάρι και μια ομάδα συμβούλων μηχανικών από την ελληνική εταιρεία LEEAD στο γραφείο του για την παρουσίαση.

Το Γραφείο Πληροφοριών της Γενικής Διοίκησης είπε ότι η επισκεπτόμενη αντιπροσωπεία έδωσε στον Χάφταρ «πλήρη εξήγηση του σχεδίου επέκτασης και ανάπτυξης της παλιάς πόλης της Βεγγάζης», προσθέτοντας ότι ο Χάφταρ επιβεβαίωσε «στην επισκέπτρια αντιπροσωπεία ότι είχε δώσει εντολή στον δήμο της Βεγγάζης από το 2019 να ξεκινήστε αμέσως να κάνετε όλα τα βήματα που θα ανοικοδομούσαν την πόλη».

Το Γραφείο Πληροφοριών πρόσθεσε ότι ο Χάφταρ «τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου σύμφωνα με υψηλά μηχανολογικά και τεχνικά πρότυπα και την τήρηση των μεθόδων βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου η Βεγγάζη να γίνει οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα».

Ο Χάφταρ είπε: «Το ενδιαφέρον μας για αυτό το ζωτικής σημασίας στρατηγικό έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσής μας προς τους μάρτυρες μας των οποίων το αγνό αίμα χύθηκε για να απελευθερωθεί η πόλη της Βεγγάζης από τους καταπιεστές. Ομοίως, οι άνθρωποι και οι κάτοικοι της παλιάς και αυθεντικής πόλης της Βεγγάζης αξίζει να τη δούμε ως ένα διακεκριμένο οικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό κέντρο». Το έργο για την επέκταση και ανάπτυξη της πόλης της Βεγγάζης ξεκίνησε σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Σε αυτήν συμμετείχαν πλήθος αξιωματούχων, βουλευτών, ηγέτες ασφαλείας, στρατιωτικοί και κοινωνικοί, καθώς και πρόξενοι στην πόλη”.

Οι ελληνικές εταιρείες στην Λιβύη αυξάνονται και πληθύνονται

Οι σχέσεις της Ελλάδος και της πλευράς του Στρατάρχη Χαφτάρ είναι άριστες εδώ και μερικά χρόνια, και μετά την ανάληψη από τον όμιλο Κοπελούζου την κατασκευής υποβρύχιου καλωδίου μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος, σειρά παίρνει η Λιβύη με τον όμιλο ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ, σε μια δυναμική επανεμφάνιση Ελλήνων επιχειρηματιών εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που έχει τρομερά ανάγκη η ελληνική οικονομία ( αναμένουμε ανάλογες κινήσεις σε ΗΑΕ-Σ.Αραβία) .

Ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανακοίνωσε το πρώτο στάδιο κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ ( περιοχή ελέγχου του Στρατάρχη Χαφτάρ), δυναμικού 185MW, για την ενίσχυση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας αυτής.

Η ελληνική εταιρεία έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έργου στην περιοχή του Τομπρούκ, δίνοντας μια σημαντική ανακούφιση στους Λίβυους πολίτες και την περιοχή, η οποία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια λόγω ενεργειακής αστάθειας και πολλών ωρών διακοπών ρεύματος.

Ελληνική εταιρεία μέσω ΗΠΑ θα κατασκευάσει ένα τεράστιο λιμάνι για λογαριασμό του Χαφτάρ στην αρχαία Σούσα

Ο όμιλος Guidry ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε από το 2021 με τη ελληνική εταιρεία EPC ( ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) Contractor Archirodon Construction μια  συμφωνία που ορίζει τους κύριους όρους της συνεργασίας τους για το σχεδιασμό και την κατασκευή ασφαλή λιμένα στην Susah αξίας 1,5 δις δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Susah Port, σχεδιάστηκε ως λιμάνι πολλαπλών χρήσεων, και θα είναι το λιμάνι με το μεγαλύτερο βάθος στη Λιβύη, καθώς και το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβύη.

Επίσης θα είναι το πρώτο λιμάνι που θα κατασκευαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο με πρότυπο τρόπο.
Το ασφαλές λιμάνι της Σούσας, βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη στον ιστορικό χώρο του αρχαίου λιμανιού που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα ανατολικά της Βεγγάζης.

Στόχος είναι το λιμάνι στη Σούσα να χρησιμεύσει ως κύρια αρτηρία και λιμάνι εισόδου εμπορευμάτων στη Λιβύη δια θαλάσσης.

Από αυτό το λιμάνι  θα έχουμε τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων, τη διαχείριση σιτηρών και άλλων φορτίων,  ως βάση γενικού εφοδιασμού της χώρας.

Η ειρήνη αργεί, αλλά όπως όλα δείχνουν εφόσον “κλειδώσουν” τα σημεία φιλέτα εντός χώρας, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Η Ελλάδα μόνο να κερδίσει έχει με την Λιβύη, μια χώρα με την οποία παραδοσιακά ενεργοποιούνταν δεκάδες ελληνικές εταιρείες σε πολλούς τομείς, κυρίως όμως στο κατασκευαστικό κλάδο. 

Να αφήσουμε στην χώρα μας κατά μέρος τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και την ανέξοδη αντιπολίτευση, αφού στόχος είναι ένας, η επιβίωση του ελληνισμού, και η επιστροφή μας σε περιοχές που κάποτε διέπρεψαν οι Αρχαίοι πρόγονοι μας.

Η παρουσία τόσων ελληνικών εταιρειών μικρών και μεγάλων μας δείχνει πόσο λάθος κάναμε που δεν επεκτείναμε την συμφωνία με τον Χαφτάρ στην Λιβύη, και πόσο εγκληματικό είναι για το μέλλον της Ελλάδος, η μη δημιουργία ναυτικής βάσεως στην Ανατολική Λιβύη, με στόχο να ακυρώσουμε τα σχέδια για το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ