Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το σχέδιο διπλής λύσης με Τουρκία στο Αιγαίο θα ακύρωνε τις νίκες μας στους Βαλκανικούς πολέμους-Ξεσηκώνονται και οι Κύπριοι για το θέμα

Ο μειονοτικός τύπος στην Δυτική Θράκη, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας¨ Σημερινή” κάνει λόγο για καταστροφικά σενάρια τα οποία κυοφορούνται στο Αιγαίο, τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Κύπρο, αφήνοντας τον δρόμο ανοικτό για την τουρκική “ Γαλάζια Πατρίδα”.

Στο άρθρο που έγραψε ο Γιάννος Χαραλαμπίδης στην εφημερίδα Σημερινή, υποστηρίζεται ότι η Τουρκία θα αποκτήσει κυριαρχία στο Αιγαίο και μπορεί εύκολα να φτάσει στη Γαλάζια Πατρίδα.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«1- Για να δημιουργηθεί ένας διάδρομος από την Τουρκία στο Αιγαίο, η Ελλάδα παραιτείται από το δικαίωμά επέκτασης  των 12 μιλίων στη θάλασσα και αέρα, ενώ μένει στα 6 μίλια σε ορισμένα σημεία, φτάνει τα 7, 8 ή 9 μίλια.

2- «Σύμφωνο μη επίθεσης» (σχεδιασμένο) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

3- Ο Τουρκικός Στρατός Αιγαίου θα μετακινηθεί περίπου 250 χιλιόμετρα στο εσωτερικό και τα νησιά θα αποστρατικοποιηθούν».

(Τα κίτρινα χρώματα στον χάρτη δείχνουν «τα νησιά που η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία της και τα πράσινα χρώματα τα νησιά που ισχυρίζεται ότι πρέπει να αποστρατικοποιηθούν».)

Έτσι όμως στο Αιγαίο Τουρκία και Ελλάδα θα έχουν συνιδιοκτησία, ενώ στην πράξη οι Τούρκοι θα έχουν περισσότερα δικαιώματα”, τονίζει το ίδιο.

Τι θα προκληθεί κατά της Ελλάδος σε ένα τέτοιο σενάριο

Οι Τούρκοι με αυτό το σχέδιο θα μπορούν να βγάζουν ανενόχλητοι τον στόλο τους από τα Δαρδανέλια, χωρίς να φοβούνται οτιδήποτε αφού τα νησιά θα είναι αποστρατικοποιημένα χάνοντας έτσι η χώρα μας την πρώτη και πιο σημαντική γραμμή άμυνας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που σημειωτέον αναβαθμίζεται ραγδαία με ελικοπτεροφόρα, μη επανδρωμένα συστήματα είναι σήμερα το κεντρικό Αιγαίο και η περιοχή Ρόδου-Καρπάθου-Κρήτης.

Αν αποσύρουμε οπλικά συστήματα και προσωπικό από τα νησιά μας, ο τουρκικός στόλος θα κινείται ανενόχλητος σε όλες αυτές τις περιοχές, “οριοθετώντας” ουσιαστικά την περιβόητη και ανύπαρκτη έως τώρα “ Γαλάζια Πατρίδα”.

Έτσι τα τουρκικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και μη επανδρωμένα υποβρύχια και σκάφη θα φτάνουν ανενόχλητα έως την κυπριακή ΑΟΖ, ελέγχοντας περιοχές που ούτε φαντάζονταν ότι θα κινούνταν μετά το 1912-13 και τις νίκες μας στους Βαλκανικού Πολέμους.

Η Άγκυρα θα επιβάλει έτσι και στην πράξη την “Γαλάζια Πατρίδα”, και σε συνδυασμό με τις βάσεις ( ναυτική και αεροπορική στην Αμμόχωστο θα ελέγχει μέχρι το Σουέζ, απειλώντας Ισραήλ και φυσικά την Αίγυπτο.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, σε μια τέτοια άκρως δυσμενή εξέλιξη θα είχε τα ¨χέρια του δεμένα”, αφού δεν θα είχε πρόσβαση σε κομβικά σημεία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και έτσι θα πήγαινε στράφι ολόκληρο το πρόγραμμα αναβάθμισης του, ειδικά με τις πανίσχυρες Γαλλικές Φρεγάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ραντάρ Sea Fire των Φρεγατών FDI έχει δυνατότητα εντοπισμού 800  στόχων με εμβέλεια τα 300 χιλιόμετρα.

Οι πύραυλοι Aster-30 έχουν μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, ενώ τα πλοία αυτά έχουν και αντιβαλλιστικές ικανότητες.

Όλα αυτά θα ακυρωθούν σε οποιαδήποτε πιθανή απευκτέα συμφωνία αυτού του τύπου με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Το χειρότερο από όλα θα ήταν σε όλα αυτά, ότι αν είχαμε μια συμφωνία αυτού τύπου τα νησιά μας θα ήταν έρμαιο των προθέσεων της Τουρκίας, και του τρομερού σχεδίου εποικισμού τους από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι σε αναμονή πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το Αιγαίο.

Πολλές φωνές εδώ και μερικές ημέρες εκθειάζουν με ένα περίεργο τρόπο την νέα τουρκική κυβέρνηση που βγήκε μετά τις εκλογές νοθείας στην Τουρκία, μιλώντας για κυβερνητικό σχήμα που θα δώσει λύσεις με την Ελλάδα.

Πρόκειται για την πιο εθνικιστική και φασιστική τουρκική κυβέρνηση από εποχή του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1922, η οποία είναι ικανή για τα πάντα κατά της Ελλάδος, ενώ ήδη  βλέπουμε υβριδικό πόλεμο σε νησιά και Έβρο με την αποστολή παράνομων μεταναστών.  
 
  

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...