Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σοβαρή απειλή στο Αιγαίο! Η Τουρκία αναπτύσσει ασύρματο EHKET με προστασία έναντι ηλεκτρονικού πολέμου & real time εικόνα-Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις;

Την ώρα που οι Τούρκοι δεν έχουν χρήματα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και να αγοράσουν τα προε το ζείν, η Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών την οποία ελέγχει πλήρως ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογράφει γιγάντιο συμβόλαιο ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων λιρών με την  εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού την ASELSAN.

Πακτωλός τουρκικού δημόσιου χρήματος στην ASELSAN

Πρόσθετη σύμβαση ύψους 1 δισ. 89 εκατομμυρίων λιρών και 33,9 εκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη μεταξύ της ASELSAN και της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών για την προμήθεια συστημάτων ραδιοεπικοινωνίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ASELSAN , στην Πλατφόρμα Δημόσιας Αποκάλυψης (KAP), έγινε αλλαγή σύμβασης με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών για παραγγελία συστήματος ραδιοεπικοινωνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι με την αλλαγή δόθηκε πρόσθετη εντολή για ανάπτυξη «συστήματος ραδιοεπικοινωνίας» από την ASELSAN για συνολικά 1 δισ. 89 εκατ. λίρες και 33,9 εκατ. δολάρια.

Στην ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι οι παραδόσεις θα γίνουν την περίοδο 2023-2026, αναφέρθηκε σχετικά στην επίδραση της νέας επιχειρηματικής σχέσης στις εταιρικές δραστηριότητες, τονίζοντας ότι «Θα επηρεάσει θετικά τον τζίρο της εταιρείας».

Η ASELSAN, η οποία διαθέτει σημαντικές λύσεις στον τομέα της επικοινωνίας, παράγει συστήματα επικοινωνίας υψηλών προδιαγραφών από  το TEK-ER έως επίπεδο πλατφόρμας. Τα συστήματα επικοινωνίας που παράγονται από την ASELSAN χρησιμοποιούνται ενεργά από τις μονάδες ασφαλείας πολλών χωρών. Αναπτύσσοντας ένα ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης για λύσεις επικοινωνίας, η ASELSAN ξεχωρίζει επίσης με τους ασυρμάτους της που είναι ανθεκτικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ασύρματος με προστασία έναντι ηλεκτρονικού πολέμου: EHKET

Οι ασύρματοι EHKET μπορούν να μεταδώσουν εικόνες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας που χρειάζονται στα σημερινά σύγχρονα πεδία μάχης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ευρυζωνικής κυματομορφής ακόμη και σε μέρη όπου δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή. Τα υψηλού επιπέδου μέτρα προστασίας ηλεκτρονικού πολέμου δίνουν στο EHKET υψηλή επιβίωση.

Οι πρώτες παραδόσεις των ασυρμάτων με εθνική κρυπτογραφική επικοινωνία έγιναν στο TAF και ξεκίνησαν να εξάγονται στο εξωτερικό.

Η Τουρκία, η οποία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ασυρμάτους ξένων χωρών κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει τα δικά της εθνικά και πρωτότυπα συστήματα επικοινωνίας για όλους τους ασυρμάτους, ξηράς, αέρα και θάλασσας με το λογισμικό της. 

Χαρακτηριστικά του προστατευμένου ραδιοφώνου χειρός Electronic Warfare EHKET

  • Επικοινωνία φωνής-δεδομένων-βίντεο με υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων
  • Ελαφρύ σώμα από μαγνήσιο
  • Έχει ένα ελαφρύ, μικρό και πλεονέκτημα τιμής σε σύγκριση με τα αντίστοιχά του στον κόσμο
  • Δυνατότητα επικοινωνίας από τις τελικές μονάδες στα κέντρα διοίκησης με τη δομή που υποστηρίζεται από το δίκτυο
  • Πλήρως συμβατό με IP.
  • Προστασία ηλεκτρονικού πολέμου
  • Εθνική κρυπτογράφηση
  • Ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης

Τι αλλάζει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις;

Το γεγονός ότι οι ασύρματοι EHKET μπορούν να μεταδώσουν εικόνες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας που χρειάζονται στα σημερινά σύγχρονα πεδία μάχης, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ευρυζωνικής κυματομορφής ακόμη και σε μέρη όπου δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή, ενώ παράλληλα διαθέτουν υψηλή προστασία έναντι ηλεκτρονικού πολέμου, δημιουργεί νέα δεδομένα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Η διαλειτουργικότητα των μέσων και η γνώση των κινήσεων και οπλικών συστημάτων που διαθέτει ο αντίπαλος σε τόπο και χρόνο, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες στην διεξαγωγή σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι διασφαλίζονται σε σημαντικό βαθμό από τους ασυρμάτους EHKET.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ