Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Παίζει όλα του τα ''χαρτιά'' ο Ερντογαν για την νίκη! -''Έπεσε'' στο νερό το δεύτερο τουρκικό υποβρύχιο τύπου ''TYPE-214 TCG HIZIRREİS''

Καθελκύστηκε το δεύτερο υποβρύχιο τύπου Type-214 (New Type Submarine Project (YTDP), TCG HIZIRREİS του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενόψει εκλογών στην χώρα.

Το υποβρύχιο TCG HIZIRREİS, έπεσε στην θάλασσα άρον-άρον για να γίνει έκθεμα των εκλογών που είναι αυτήν την Κυριακή στην Τουρκία.

Τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι το μεγάλο χαρτί του καθεστώτος Ερντογάν ενόψει των δεύτερων εκλογών, καθώς δημοσκοπήσεις δίνουν στον Τούρκο πρόεδρο μια άνετη νίκη έναντι της ενωμένης αντιπολίτευσης.  

Το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο της ίδιας κλάσης με το όνομα TCG PİRİREİS προγραμματίζεται να εισέλθει σε υπηρεσία στο τουρκικό Ναυτικό φέτος.

Το τουρκικό πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων (New Type Submarine Project), αφορά την ναυπήγηση 6 υποβρυχίων της  κατηγορίας Reis ( Type-214).

Το δεύτερο υποβρύχιο της κλάσης αυτής το HIZIRREİS, έπεσε στο νερό στις 25 Μαΐου 2023.

Σχετικά με το θέμα, είχαμε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου  Άμυνας, «Το TCG HIZIRREİS, το δεύτερο πλοίο του New Type Submarine Project, καθελκύστηκε στα Ναυπηγεία Gölcük, στις 25 Μαΐου 2023. Καλή επιτυχία στους ναύτες μας».

Τα υποβρύχια αυτά διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα πρόωσης αέρα (AIP) και είναι παγκοσμίως γνωστά ως τα πιο στρατηγικά υποβρύχια μετά τα πυρηνικά υποβρύχια.

Η κλάση αυτή με δυνατότητα ναυσιπλοΐας χαμηλού θορύβου,  είναι κρίσιμη για τον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο (DSH).

Τα Type-214, έχουν μήκος 68 μέτρα, ύψος 13 μέτρα, μετατόπιση επιφάνειας 1.690 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 20 kt+, μέγιστη εμβέλεια 1250 ναυτικά μίλια, βάθος αποστολής 260 μέτρα, πλήρωμα 27 ατόμων και αυτονομία αποστολής 84 ημερών.

Τα υποβρύχια της κλάσης Reis είναι οπλισμένα με 8 τορπιλοσωλήνες των 533 mm, 4 εκ των οποίων είναι ικανές να εκτοξεύσουν πυραύλους Sub-Harpoon.

Στο πλαίσιο κατασκευής του συγκεκριμένου υποβρυχίου, σημαντικά συστήματα κατασκευάστηκαν από τις HAVELSAN, ASELSAN, AYESAŞ, STM, KOÇ BİLGEM, TÜBİTAK και MilSoft.

Συγκεκριμένα, το Σύστημα  Πληροφοριών μάχης του υποβρυχίου, που είναι η καρδιά του, αναπτύχθηκε από την HAVELSAN.

Από τα 6 υποβρύχια κλάσης Reis, αναμένεται να κατασκευαστούν ακόμη τα, TCG Murat Reis (S-332) 2025, TCG Aydın Reis (S-333) 2026, TCG 2 Seydi Ali Reis (S-327,) Το TCG Selman Reis (S-335) θα παραδοθεί στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων το 2028.  

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες, δύνανται από τα υποβρύχια τύπου 214TN REIS, να εκτοξεύουν πυραύλους IDAS (Interactive Defense and Attack System for Submarines).

Έχοντας κεφαλή αναζήτησης IIR καθώς και ένα σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών, ο πύραυλος IDAS θα χρησιμοποιηθεί εναντίον εναέριων στόχων, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιφανειακές πλατφόρμες όπως κανονιοφόροι και κορβέτες και παράκτιοι στόχοι, ενώ θα έχει και δυνατότητα υποβρύχιας βολής, (πιθανόν κατά ελληνικών υποβρυχίων).

Μπορεί να βληθεί  από τους τορπιλοσωλήνες των υποβρυχίων, και μπορούν να εκτοξευθούν ακόμα και  τέσσερις πύραυλοι…ταυτόχρονα.

Ο πύραυλος IDAS είναι ένας πύραυλος μικρού σχετικά βεληνεκούς ο οποίος εκτοξεύεται  από υποβρύχιο TYPE 214 , και μπορεί να πλήξει  στόχους στη θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ