Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία βγάζει το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για ένα θερμό καλοκαίρι καθώς από αύριο βγάζει το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν για δοκιμές τεχνικού εξοπλισμού του. Θα μείνει στην περιοχή βορείως της Κύπρου από αύριο μέχρι τις 25 Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως οι πιο πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν είναι ενδεικτικές και αποδεικνύουν πως η Άγκυρα παραμένει πιστή στον αναθεωρητικό της άξονα με στόχο τον «Αιώνα της Τουρκίας» που επί της ουσίας κομίζει μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία:

«Kάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία.

Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαία στην βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία.

Εκείνοι παίρνουν οδηγίες από το όρος Κάντιλ, από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγάλες πόλεις. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό!!!»

Είναι γεγονός πως ο Ερντογάν αν και επί της ουσίας έχει στο πιάτο την επιτυχία του στον δεύτερο γύρο δεν παύει να πρέπει να χαϊδεύει τα αυτιά των ακροδεξιών γκρίζων λύκων εταίρων του.

Οι ακροδεξιοί είχαν εγκαλέσει τον τούρκο πρόεδρο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ότι δεν έβγαζε το πλωτό γεωτρύπανο στη Μεσόγειο με άρθρα σε εφημερίδες που ελέγχουν μεταξύ των οποίων η τουρκική εφημερίδα Sozcu η οποία με τον προκλητικό τίτλο τότε τόνιζε : «Μην σιωπάτε για την κατοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Το δημοσίευμα έκανε τότε λόγο για «αξιοσημείωτη αλλαγή» στην τουρκική δραστηριότητα εργασιών γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την «σύμπραξη» Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου με την υποστήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ που στοχεύει την «Γαλάζια Πατρίδα».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Τσιράι, βουλευτής του Καλού Κόμματος και σύμβουλος της προέδρου του Μεράλ Ακσενέρ, χαρακτήρισε το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» ως «σύμβολο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» στην περιοχή, στρέφοντας τις βολές του κατά της κυβέρνησης επειδή αυτό παραμένει στον κόλπο της Αττάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα, ο Ερντογάν ετοιμάζουν το Αμπντουλχαμίντ Χαν για την επομενη αποστολή του στην «Γαλάζια Πατρίδα».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...