Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προεξοφλεί καυγά στο Αιγαίο η Τουρκία-Απάντηση με προμήθεια βομβών SPICE-Ανοικτό το θέμα για πυραύλους Rampage (Βίντεο)

Εν μέσω ελληνικών βουλευτικών εκλογών ο Τσαβούσογλου προειδοποιεί για καυγά με την Ελλάδα, ενώ ο Ερντογάν όντας σίγουρος για την νίκη του στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές ( με ευρεία νοθεία σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ) μιλά για νέα Οθωμανική αυτοκρατορία από Καύκασο έως  Αφρική, με την Ελλάδα-Κύπρο να είναι μέσα στα επιθετικά του  σχέδια.  

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών .

«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχίας τους. Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

Ο δε Ερντογάν δήλωσε : "Η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από Καύκασο μέχρι και Αφρική".

Όπως γίνεται κατανοητό, η κρίση Ελλάδος και Τουρκίας είναι πολύ κοντά στο επόμενο διάστημα, με επικρατέστερο το διάστημα Σεπτεμβρίου -Νοεμβρίου 2023 λόγω θερινής τουριστικής περιόδου.

Απάντηση της Ελλάδος σε όλα αυτά τα σχέδια

Η απάντηση της κυβέρνησης εν μέσω εκλογικής διαδικασίας είναι ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που θα κόψει την φόρα των Τούρκων, που ετοιμάζονται μετά την σίγουρη εκλογή Ερντογάν, να μας φέρουν πιθανόν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Με σχεδόν σίγουρη την επανεκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαρίνο Γκασιάμη, μετά τις ελληνικές επαναληπτικές εκλογές και την προβλεπόμενη διαδικασία, είναι στα σκαριά η αγορά από το Ισραήλ βομβών SPICE, ενώ άλλες πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν, θεωρούν ανοικτό και το θέμα των πυραύλους Rampage για την Πολεμική Αεροπορία.

Η όλη διαδικασία αφορά 400 κιτ SPICE αξίας 110 εκατ. ευρώ, τα οποία μετατρέπουν τις απλές βόμβες σε “ έξυπνες”.

Η πολεμική μας Αεροπορία διαθέτει έξυπνες βόμβες και πυραύλους SCALP-EG, AFDS, AGM-154 JSOW, GBU-31 JDAM, αλλά αυτές διατίθενται σε περιορισμένους αριθμούς και δεν επαρκούν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις των Τούρκων σε περίοδο επιχειρήσεων.

Η συλλογή SPICE μετατρέπει τις “απλές” βόμβες, σε κατευθυνόμενα stand-off όπλα ακτίνας έως 70 χλμ. με αποτέλεσμα την ύπαρξη όπλων που θα κτυπήσουν, αν απαιτηθεί, βαθιά στα μικρασιατικά παράλια, στα οποία θα έχει συγκεντρωθεί πληθώρα τουρκικών επιθετικών συστημάτων, όπως συστοιχίες πυραύλων, BORA, ATMACA ( χερσαία έκδοση) καθώς και κινητά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL.

Όλα αυτά τα συστήματα των Τούρκων, που θα “στριμωχτούν” στα  παράλια και κοντά σε αυτά, για να απειλήσουν τα νησιά μας, σε κάθε σενάριο πιθανής κρίσης Ελλάδος-Τουρκίας στο Αιγαίο, θα γίνουν στόχος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας , που θα επιδιώξει να εξουδετερώσει με αλλεπάλληλα κύματα εναερίων επιθέσεων.

Όσον αφορά τους πυραύλους Rampage EXTRA (Extended Range Artillery), αυτά ουσιαστικά αποτελούν όπλα του πυροβολικού τα οποία οι Ισραηλινοί έχουν προσαρμόσει στα μαχητικά τους.

Κάθε ελληνικό F-16 V μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 βλήματα Rampage, μαζί με βλήματα Α/Α για αυτοπροστασία.
Αναφέρεται ότι η ταχύτητα των πυραύλων Rampage φτάνει τα 5 max, μιλάμε δηλαδή για υπερ-υπερηχητικό πύραυλο που  δεν υπάρχει κάτι στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Δίνουν τη δυνατότητα βολών ακριβείας ακόμα και σε κινούμενους  σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων με το βεληνεκές να αυξάνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το ύψος άφεσης αλλά κυρίως η ταχύτητα του μαχητικού. Και μάλιστα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο λογισμικό των F-16.
 
Αν σε αυτά τα ισραηλινά όπλα προστεθούν τόσο οι στρατηγικοί Scalp με βεληνεκές εκατοντάδων χιλιομέτρων αλλά και οι αντιπλοϊκοί Exocet, αντιλαμβάνεται καθένας ότι οι Τούρκοι αν μας προκαλέσουν δεν θα ξέρουν από που θα τους έρθει.

Τουρκικοί στρατηγικοί στόχοι στο έδαφος αλλά και ο εναέριος στόλος της Τουρκίας θα απολέσουν μεγάλους αριθμούς συστημάτων.

Η επίθεση φιλίας των Τούρκων προς την Ελλάδα εδώ και κάποιο διάστημα, ήταν ένα ακόμη τουρκική σήριαλ, και μετά τις εκλογές στην γειτονική χώρα, το καθεστώς Ερντογάν θα επιχειρήσει πιθανότατα να κεφαλαιοποιήσει την νίκη του, κυρίως κατά της Ελλάδος και της Κύπρου με σχέδιο υφαρπαγής ΑΟΖ για αρχή και βλέπουμε για την συνέχεια.

Η αγορά των συλλογών SPICE και πιθανόν των πυραύλων Rampage EXTRA (Extended Range Artillery), είναι επιβεβλημένες από την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων και άλλων συστημάτων στην Τουρκία, και θα αυξήσουν κατακόρυφα το κόστος των απωλειών των Τούρκων σε κάθε απονενοημένη ενέργεια τους, κάτι που οι Στρατηγοί και πτέραρχοι  στην Άγκυρα το γνωρίζουν πολύ καλά.       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ