Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ραγδαίες εξελίξεις! Βγαίνει το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu στο Αιγαίο με προορισμό τη Σμύρνη

Η πολυαναμενόμενη έξοδος του μίνι αεροπλανοφόρου Anadolu στο Αιγαίο έφτασε σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Το TCG ANADOLU, το οποίο άνοιξε για το κοινό στην Κωνσταντινούπολη στο Sarayburnu και το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 140 χιλιάδες πολίτες, ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του στην Κωνσταντινούπολη. Ραντεβού στη Σμύρνη στις 3 Μαΐου…» αναφέρει η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Μέχρι και την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η ναυαρχίδα, πλέον, του τουρκικού στόλου δεν είχε βγει από τα Στενά των Δαρδανελίων.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο Πενταπόσταγμα έχει πολλαπλούς στόχους από την πλευρά του Ερντογάν.

Καταρχάς το γεγονός της αποστολής του πλοίου στη Σμύρνη έχει να κάνει με μια απόπειρα του τούρκου προέδρου να πλήξει το γόητρο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσα στην «φωλιά» των Κεμαλιστών, που δεν είναι άλλο από την πόλη στις ακτές του Αιγαίου.

Ο δεύτερος στόχος είναι προφανής και είναι η επίδειξη ισχύος προς την Ελλάδα με τον πλου του Anadolu στο Αιγαίο και την άφιξή του στην άλλοτε ακμάζουσα ελληνική πόλη, την αποκαλούμενη από αρκετούς σε άλλες εποχές μακρινές και «γκιαούρ Ιζμίρ», την Σμύρνη των απίστων δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να τονώσει το νεοοθωμανικό του αφήγημα μιας και το συγκεκριμένο πλοίο έχοντας κατασκευαστεί στο φόντο του αναθεωρητικού δόγματος της Γαλάζιας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον τούρκο πρόεδρο να κάνει επίδειξη των επιτευγμάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατα ο Ερντογάν είχε δηλώσει: «Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα».

Είναι πολύ πιθανό μιας και αυτές τις ημέρες θα πλέει προς την Σμύρνη και το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu να δούμε και επανεμφάνιση τουρκικών μαχητικών ή άλλων εναέριων μέσων στο Αιγαίο, κάτι που θα τα φέρει μετά από πολύ καιρό κοντά σε ελληνικά μαχητικά που θα ασκούνται στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...