Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αμετανόητοι Νεο-Οθωμανοί! Τούρκος ειδικός προειδοποιεί με πολεμική σύγκρουση λόγω του στρατού στα νησιά μας

Δεν αλλάζει με τίποτα η ισλαμοφασιστική λογική του τουρκικού κράτους, όποιος και αν εκλεγεί (αυτό ας το κρατήσουμε καλά στην συνέχεια), ενώ Τούρκος ειδικός μας προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν αν κερδίσει τις εκλογές, θα είναι ακόμη χειρότερος στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Ερντογάν ανέφερε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του νέου μαχητικού 5ης γενιάς.

Ο Τούρκος ειδικός τώρα, παρ' όλες τις πιέσεις στην Αθήνα, θεωρεί ότι η νυν ελληνική κυβέρνηση (και καμία κυβέρνηση) δεν θα υποχωρήσει τελικά στις τουρκικές απαιτήσεις ειδικά στην παρουσία ελληνικού Στρατού στα νησιά, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την πιθανότητα μιας ένοπλης αντιπαράθεσης.

Ο Yücel Acer, συγγραφέας, μέλος του SETA Foundation for Political, και ειδικός στο διεθνές δίκαιο ο οποίος διδάσκει επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο Yıldırım Beyazıt στην Άγκυρα αποκαλύπτει ότι:

“Η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν θα παραμείνει αμετάβλητη εάν διατηρήσει την θέση του, καθώς «ήταν πάντα αποφασισμένος να διατηρήσει μια σταθερή πολιτική για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας.

Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη δύναμη στην Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να περιμένει κανένα συμβιβασμό από τον Ερντογάν ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Πιθανότητες ελληνοτουρκικού πολέμου στο Αιγαίο

Αναφερόμενος στις πιθανότητες επανεκλογής του Κ. Μητσοτάκη, ο Τούρκος ειδικός σημείωσε ότι "το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αυξανόμενη πίεση για το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών, τον μεγάλο ο πληθωρισμό και τις τιμές των τροφίμων, το σκάνδαλο υποκλοπών, και τα σκάνδαλα Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

«Ως Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κ.Μητσοτάκης, έχει προωθήσει τις σχέσεις της χώρας του με τα δυτικά έθνη, ιδιαίτερα τη Γαλλία και πιο πρόσφατα τη Γερμανία, ενώ ο ίδιος είναι πιθανό να επιμείνει στην πολιτική του να αυξήσει τις εντάσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο, ειδικά στον εξοπλισμό των νησιών.

Τα νησιά πρόκειται να αποστρατικοποιηθούν βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, ενώ πέρυσι ελληνικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν σε ένα νησί μόλις 8 χιλιόμετρα (5 μίλια) από τις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας ( Κατελόριζο).

Η Άγκυρα έκτοτε επικρίνει τέτοιες «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις» από την Ελλάδα, λέγοντας ότι «απογοητεύει τις προσπάθειές για ειρήνη».

Ο Ερντογάν προειδοποίησε τον Μητσοτάκη ότι η Τουρκία «μπορεί να έρθει ξαφνικά μια νύχτα αν συνεχίσει να ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα.

Η κατάσταση, που υποστηρίζεται επίσης από τις ΗΠΑ, αποτελεί άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας”, τόνισε ο Acer.

«Εάν μετά τη νίκη του Μητσοτάκη αποφασίσει να συνεχίσει αυτή την πολιτική, θα έλεγα ότι αυτό, ως η μεγαλύτερη πηγή έντασης μεταξύ των χωρών, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πραγματική πολεμική αψιμαχία”, συνέχισε ο ίδιος, υπονοώντας από ένα θερμό επεισόδιο έως κανονική σύγκρουση ενδεχομένως παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουν ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς.

Τονίζοντας τη «στενή σχέση του Μητσοτάκη με τη Δύση», ο Acer είπε ότι δεν πιστεύει ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ήταν «τόσο υποχωρητικός» απέναντι στην Τουρκία, αλλά «θα μπορούσε να είναι ανοιχτός στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Παρόλα αυτά, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε λύση. Ωστόσο, η διατήρηση των διμερών δεσμών είναι χρήσιμη για την Τουρκία και την Ελλάδα και αυτό περιμένω μετά τις εκλογές», συνέχισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την υπογραφή αμυντικού συμφώνου, την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35, τις κοινές ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, καθώς και τη στρατηγική συνεργασία της Αθήνας με τη Γαλλία, ο Acer υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πάντα αντιμετώπιζε την Τουρκία με την υποστήριξη μεγάλων δυνάμεων».

«Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν υπερβολικά υπερβολικές απαιτήσεις από την Τουρκία, ειδικά οι ΗΠΑ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας», είπε ο ίδιος σε υπαινιγμό για την άρνηση της Ουάσιγκτον να σταματήσει να παρέχει όπλα και εκπαίδευση, στο PKK και το YPG.

Ελληνίδα δημοσιογράφος μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Sabah

«Διπλωματικές πηγές λένε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών μετά τις εκλογές, πρώτα για χαμηλού επιπέδου πολιτικά ζητήματα και μετά για μεγάλα προβλήματα», δήλωσε η Βάνα Στέλλου στην Daily Sabah.

«Η Ουάσιγκτον διαμορφώνει το περιβάλλον ανάλογα με τα συμφέροντά της και τη χώρα με την οποία έχει να κάνει. Το αμερικανικό κατεστημένο δεν θέλει η Τουρκία να εγκαταλείψει τη Δύση», τόνισε η ίδια μεταξύ άλλων.

Το κλίμα είναι στραβό από την αρχή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, με σαφή και αδιαμφισβήτητη υπαιτιότητα των Τούρκων, που επιδιώκουν επανασύσταση μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της πολιτικής, ενώ και οι Κεμαλιστές του Κιλιντσάρογλου σιγοντάρουν και ζητούν την “ επιστροφή” λένε νησιών στο Αιγαίο που τους ανήκουν.

Οι Τούρκοι έχουν ομόνοια και απόλυτη σύμπνοια όταν είναι να ορμήξουν στο “θήραμα τους”, κάτι που αποτελεί κομβικό σημείο στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές.

Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο, συνεχίζουμε την υψηλή ρητορική λόγω των εκλογών, αλλά οφείλουμε και πρέπει να τηρήσουμε όλοι, όσο γίνεται εθνική στάση, διότι η καταιγίδα φαίνεται ήδη στα ύδατα του Αιγαίου, όσες συνομιλίες και να μας πιέσουν να κάνουμε με τους Νεο-Οθωμανούς Τούρκους, ΗΠΑ-ΕΕ.          

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...