Ελληνοτουρκικά

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο με αδιευκρίνιστο καθεστώς

Διάλογο με την Ελλάδα για όλες τις αυθαίρετες τουρκικές διεκδικήσεις προτείνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυριζόμενος μάλιστα ότι τώρα που γίνονται βήματα προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών είναι ευκαιρία να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις άμεσα.

Για να είναι μόνιμη αυτή η θετική ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να γίνουν βήματα για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων, τα οποία δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τις εντάσεις ειδικά στο Αιγαίο και να εγκαταλείψουμε τις παραβιάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνένταυξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο HABER ξεδιπλώνοντας το σύνολο των τουρκικών αξιώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου, υπάρχουν νησιά με αδιευκρίνιστο καθεστώς, υπάρχουν οι παραβιάσεις που ανέφερα προηγουμένως, υπάρχει το θέμα του εναέριου χώρου, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για αύξηση των χωρικών υδάτων από τα 6 μίλια στα 12 μίλια κατά καιρούς, όλα αυτά είναι θέματα διαφωνίας, θέματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια.

Τώρα εν μέσω αυτής της θετικής ατμόσφαιρας, πρέπει να τα διαπραγματευτούμε και πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα τα λύσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ