Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία ετοιμάζει μη επανδρωμένη δύναμη σε στεριά-αέρα και θάλασσα για την Ανατολική Μεσόγειο

Η πολιτική των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες είναι η δημιουργία μια ένοπλης δύναμης από μη επανδρωμένα συστήματα σε στεριά-αέρα και θάλασσα με απώτερο στόχο την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τούρκος αξιωματούχος Άμυνας ανέφερε πρόσφατα ότι : «Ο απώτερος στόχος μας είναι μια μη επανδρωμένη ένοπλη δύναμη στο έδαφος, κάτω από το νερό και στον αέρα. Όλες μας οι επενδύσεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις αφαιρέσουμε το ανθρώπινο κόστος του πολέμου για εμάς, θα το αυξήσουμε για τον εχθρό, αποκτώντας έτσι αποφασιστικό πλεονέκτημα».

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι “Καθώς οι ΗΠΑ ανακατευθύνουν τα αποθηκευμένα αεροσκάφη τους στην Ελλάδα, η Άγκυρα διπλασιάζει την παραγωγή UCAV, SRBM/MRBM, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών MLRS και βομβών Bunker Buster.

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να εξαφανίσει όλα τις στρατηγικές υποδομές (αεροπορικές βάσεις & εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων) εντός της πρώτης ημέρας οποιουδήποτε πολέμου με την Ελλάδα”.

Η τουρκική οπτική για μια αναμέτρηση κατά της Ελλάδος

Πρόκειται για την ωμή πραγματικότητα την οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε σε καμία περίπτωση, αφού το κόστος για την χώρα μας θα ήταν απλά τεράστιο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν αυτόν τον “βραχίονα” μη επανδρωμένων συστημάτων με στόχο να πλήξουν την χώρα μας σε κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, χωρίς οι ίδιοι να διακινδυνεύσουν ούτε έναν άνδρα τους.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν βάσεις στα Μικρασιατικά παράλια, με  μη επανδρωμένα σκάφη και μίνι υποβρύχια απέναντι από ελληνικά νησιά, ενώ σε κοντινές αποστάσεις Ντάλαμαν αλλά και αλλού σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών διαφόρων δυνατοτήτων θα “σκεπάσουν” την ναυτική δύναμη κτυπώντας χωρίς ανθρώπινο κόστος ελληνικές υποδομές.

Την ίδια ακριβώς στιγμή κινητές συστοιχίες βαλλιστικών πυραύλων σε συνεργασία με ραντάρ μεγάλης εμβέλειας θα σαρώνουν το Αιγαίο, και θα προετοιμάζονται για κτυπήματα σε υποδομές στην ελληνική ενδοχώρα.

Έτσι “ βλέπουν” οι “γείτονες” το δικό τους σενάριο ενός ελληνοτουρκικού γενικευμένου πολέμου με την χώρα μας στο μέλλον, και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό εργάζεται νυχθημερόν η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Η χώρα μας θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τάχιστα όλες τις πολιτικές της που υπήρχαν πριν, και με ένα νέο σχέδιο οφείλει να κινηθεί πάνω σε δύο άξονες:           

Εκπαίδευση των Εφέδρων στις νησιωτικές περιοχές και τον Έβρο.

Κατασκευή UCAV από την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Κατασκευή μικρών αυτόνομων μη επανδρωμένων συστημάτων σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Σύμφωνα με την νέα διεθνή πρακτική, τα μη επανδρωμένα οχήματα και στις Τρεις διαστάσεις έχουν κατακλύσει τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών, ενώ κυριαρχούν και στο πεδίο συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο και ειδικό γνώστη αυτών των τρομερών συστημάτων, παρουσιάζεται μη επανδρωμένο τροχοφόρο όχημα, το οποίο δύναται ( όπως φαίνεται και στην φωτογραφία) να εκτοξεύσει μικρούς πυραύλους κατά παράκτιων στόχων, δίνοντας, παρά την μικρή σιλουέτα του, ένα τρομερό όπλο στον κάθε αμυνόμενο σε νησιωτικό σύμπλεγμα κατά εχθρικών  αποβάσεων.

Το όχημα αυτό όπως γίνεται κατανοητό, μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο, και άλλα συστήματα, και μπορεί να κατασκευαστεί άνετα με μια σύμπραξη πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα το ΕΜΠ, το πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλα ιδρύματα της χώρας μας, σε συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία με ελάχιστο πραγματικά κόστος.

Όπλα σαν αυτό σε ικανούς αριθμούς μπορούν να προκαλέσουν τέτοια ζημιά στο επιτιθέμενο, ειδικά σε νησιωτική περιοχή, που δεν μπορεί να βάλει ο ανθρώπινους νους, ειδικά όταν έχουμε σωστή συνεργασία και δυνατότητα συνεχών πληροφοριών.        

Λύσεις πάντα υπάρχουν και χρόνος, απλά απαιτείται απόλυτη συνεργασία και συντονισμός σε όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας χωρίς ίχνος πολιτικού αμοραλισμού από καμία ελληνική πολιτική δύναμη, και αυτό είναι το πιο δύσκολο για τέτοια εγχειρήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...