Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αποκαλύφθηκε νέο ραντάρ από την Άγκυρα: Στοχεύουν σε μαχητικά & drones- 4η Σύνοδος Στρατιωτικών Ραντάρ και Ασφάλειας των Συνόρων (MRBS)

Στην Τουρκία το διήμερο 21-22 Μαρτίου λαμβάνει χώρα ένα πολύ σημαντικό γεγονός που είναι "η 4η Σύνοδος Στρατιωτικών Ραντάρ και Ασφάλειας των Συνόρων (MRBS), όπου θα συζητηθούν ζητήματα χερσαίων, διαστημικών και θαλάσσιων συνόρων και τεχνολογιών HAARP", σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Analolu το οποίο επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η 4η Σύνοδος Στρατιωτικών Ραντάρ και Ασφάλειας Συνόρων (MRBS), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του MUSIAD Ankara Branch με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Hacettepe Tunçalp Özgen Congress.

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών Ισμαήλ Ντεμίρ, στην ομιλία του κατά την έναρξη του προγράμματος, τόνισε ότι ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας έχει αναλάβει δράση με ταχείς ρυθμούς από την πρώτη μέρα των σεισμών που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Ντεμίρ δήλωσε ότι προσπαθούν να είναι με τις μονάδες και τους πολίτες στο πεδίο σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία και ότι θα συνεχίσουν τις βοήθειες τους. Δηλώνοντας ότι στις εν λόγω περιοχές θα γίνουν επενδύσεις σε ορισμένους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας για την ανάκαμψη και ανάπτυξη των σεισμόπληκτων περιοχών , ο Ντεμίρ είπε ότι έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες στο πλαίσιο αυτό.

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία παράγει πολλά σημαντικά προϊόντα και συστήματα στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων, ο Ντεμίρ είπε ότι τα συστήματα ραντάρ έχουν γίνει το βασικό και απαραίτητο στοιχείο της ασφάλειας του πεδίου μάχης και των συνόρων.

«Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να καλύψουμε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες μας για στρατιωτικά και πολιτικά συστήματα ραντάρ στο εσωτερικό, να αναπτύξουμε τις δυνατότητες της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτόν τον τομέα και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση των πανεπιστημίων και των ερευνητικών μας κέντρων », είπε ο Ντεμίρ, δηλώνοντας ότι  θα προσθέσουν σύντομα το πρώτο προϊόν του Low Altitude Radar System Project, το νέο προϊόν της οικογένειας Early Warning Radar System, στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).

Εκφράζοντας την άποψη ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των εθνικών συστημάτων ραντάρ, ο Ντεμίρ υπογράμμισε ότι υπέγραψαν νέες συμβάσεις στο πλαίσιο αυτό.

Επισημαίνοντας ότι η βιομηχανία και η χώρα διανύουν ιστορικές μέρες, ο Ντεμίρ είπε:

"Πρόσφατα, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας Red Apple(KIZILELMA) έκανε την πρώτη του πτήση. Η 18η Μαρτίου ήταν ορόσημο για εμάς και στις 18 Μαρτίου, το αεροσκάφος μας έφυγε από το υπόστεγο, διενεργώντας δοκιμή taxi. Επιπλέον, το "Hürjet" μας, Atak- 2 και Anka-2 δοκιμάστηκαν"

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το Bayraktar TB3 μας ετοιμάζεται να επιχειρήσει και στο πλοίο TCG ANADOLU. Όλες αυτές οι μελέτες  και κινήσεις δείχνουν ότι  εμείς, ως αεροπορική και αμυντική βιομηχανία, θα έχουμε  την μεγαλύτερη συμβολή στην 100η επέτειο της ανεξαρτησίας».

Η Άγκυρα έχει γίνει μια από τις σημαντικές πρωτεύουσες στον τομέα της  αμυντικής βιομηχανίας

Ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Hasan Büyükdede δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα "έχει γίνει μια από τις σημαντικές πρωτεύουσες" στην αμυντική βιομηχανία.

Επισημαίνοντας ότι στοχεύουν να φέρουν κοντά τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην αμυντική βιομηχανία, ο Πρόεδρος της MUSIAD Άγκυρας Hasan Fehmi Yılmaz είπε: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε εγχώριες και εθνικές στρατιωτικές τεχνολογίες ραντάρ και ασφάλειας συνόρων, να τις προωθήσουμε στο εξωτερικό και τελικά να αυξήσουμε τις εξαγωγές». 

Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την ιστορία, η εγχώρια και εθνική μας αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας συνεχίζει να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα. Στη σύνοδο κορυφής μας, τα μέλη μας MUSIAD εκθέτουν πολλά από τα προϊόντα τους για πρώτη φορά.

Ένα από αυτά είναι το AZAB, μια πλατφόρμα UAV καμικάζι με διάφορα ανοίγματα φτερών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς, από την εταιρεία ROBIT Teknoloji.

Είμαι επίσης περήφανος που αυτό το προϊόν παράγεται στην Άγκυρα, η οποία παράγει το 80%  της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αμυντική βιομηχανία,

Όσον αφορά τις εκροές, τροφοδοτεί πολλούς τομείς τόσο όσον αφορά την τεχνολογία όσο και τις πληροφορίες παραγωγής. Για το λόγο αυτό, η αμυντική βιομηχανία δεν είναι απλώς ένας κλάδος της βιομηχανίας αλλά μια  πηγή πληροφορίας, παραγωγής και σχεδιασμού».

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα παραδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το πρώτο ραντάρ χαμηλού  ύψους, ενώ αναμένεται να εμβαθύνει πολύ στον υπόψη τομέα μελλοντικά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς  το 2023 τα προγράμματά της αναφορικά με το TF-X μαχητικό 5ης γενιάς, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος KIZILELMA, τo ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος "Hürjet" , το επιθετικό ελικόπτερο Atak- 2 και τα UAV Anka-2 και  Bayraktar TB3.

Κλείνοντας επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι Τούρκοι  παρά τις αβρότητες , τις αγκαλιές και τα τηλεφωνήματα των ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ τους με τους δικούς μας ομολόγους, συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση το εξοπλιστικό τους πρόγραμμα, γεγονός που υπαγορεύει την συνέχιση με ανάλογους ρυθμούς του δικού μας εξοπλιστικού προγράμματος, αφού όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα των  τουρκικών εκλογών, οι επεκτατικοί στόχοι-σχεδιασμοί και επιδιώξεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας-Κύπρου δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...