Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τι σημαίνει αυτή η περίεργη ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Εικόνα)

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ανακοίνωση στο twitter του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α., Απόφοιτος Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), με ημερομηνία  05 Φεβρουαρίου 2023, σχετικά με τις ημερήσιες δράσεις των Μονάδων Συνόρων. Σε μία παράγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται ο αντιτρομοκρατικός αγώνας μας στα σύνορα.

Πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τις Μονάδες Συνόρων μας στην προσπάθεια 12 ατόμων να προωθηθούν με τη βία από την Ελλάδα στη χώρα μας. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι 3 από αυτούς είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ.

Σχόλια:

(1) Είναι η πρώτη φορά που με σχετική ανακοίνωση το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρεται σε επαναπροώθηση από πλευράς Ελλάδας «τρομοκρατών» μελών της FETÖ προς την τουρκική εδαφική επικράτεια.

(2) Αυτό σημαίνει ότι:

  (α) Είτε η τουρκική πλευρά δεν εξέτασε σωστά την ανακοίνωση και παραδέχεται δημόσια ότι οι Ελληνικές Αρχές δεν υποθάλπουν την «τρομοκρατία» (τουρκικός ισχυρισμός) καθώς στέλνουν πίσω στην Τουρκία τα μέλη της FETÖ η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

(β)Είτε η Άγκυρα στην προσπάθεια να προβοκάρει εναντίον της Ελλάδας προετοιμάζει το έδαφος εξυφαίνοντας το αφήγημα ότι η ελληνική πλευρά εκπαιδεύει «τρομοκράτες» και τους στέλνει στην Τουρκία ώστε αυτοί να προβούν σε ανατρεπτικές ενέργειες.

Με δεδομένη την τακτική της Άγκυρας να κατηγορεί την Αθήνα για υποδαύλιση της τρομοκρατίας, θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των τουρκικών δηλώσεων για εμπλοκή της χώρας μας σε καταστάσεις που θα την συνδέουν με τρομοκρατικές ενέργειες στην τουρκική επικράτεια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας