Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έπεσαν στην παγίδα τους-Τούρκος Υποναυάρχος: Δεν μπορούμε να συντηρήσουμε οικονομικά το ελικοπτεροφόρο Anadolou

Στην ίδια τους την παγίδα έχουν πέσει οι Τούρκοι με την ναυπήγηση του το ελικοπτεροφόρου Anadolou, αφού είναι και ασύμφορο οικονομικά και ελαττωματικό.     

Ο Τούρκος Υποναύαρχος Τουκέρ Ερτούρκ μιλώντας για το ελικοπτεροφόρο ANADOLU είπε ότι “δεν δυνάμεθα να συντηρήσουμε ένα τέτοιο μεγάλο πλοίο, ούτε διαθέτουμε υπερπόντια σχέδια, γι αυτό και δεν είναι κατάλληλο για την Τουρκία. Επίσης το “αδελφό” ελικοπτεροφόρο που ανήκει στο  Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό (JUAN CARLOS) έχει πολλά προβλήματα, όπως και το το TCG ANADOLU".

Την πάσα αλήθεια ξεστόμισε ο Τούρκος Ναύαρχος προς το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκτιμά ότι βγάζοντας το Anadolou στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα προκαλούσε φόβο στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο σε περίπτωση πολεμικής κρίσης, θα είχε τον πιο ελκυστικό στόχο για τα υποβρύχια του.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το Ισπανικό ελικοπτεροφόρο που αφορά το Anadolou

Το ελικοπτεροφόρο “Χουάν Κάρλος”, είναι η ναυαρχίδα και ένα από τα σημαντικότερα πλοία του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ζήτημα ξεκίνησε όταν το “αδελφό” πλοίο Juan Carlos του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού έμεινε ακυβέρνητο μετά από βλάβη στο σύστημα πρόωσης, που θα φτιαχτεί σε 1-2 χρόνια με νέα πατέντα που ενδιαφέρει τρομερά την Άγκυρα.

Το πλοίο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα πρόωσης το τελευταίο διάστημα.
Αποφασίστηκε να γίνουν τροποποιήσεις στο πλοίο, το οποίο χρειάστηκε να επιστρέψει μετά από προβλήματα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σε άρθρο μας πρόσφατα είχαμε αναφέρει ότι, ο ίδιος Τούρκος Ναύαρχος είχε προειδοποιήσει ότι “το πλοίο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα πρόωσης το τελευταίο διάστημα.

Αποφασίστηκε να γίνουν τροποποιήσεις στο πλοίο, το οποίο χρειάστηκε να επιστρέψει μετά από προβλήματα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θα επηρεάσει αυτό το TCG Anadolu, που είναι το «αδελφό» του πλοίο;

Ο απόστρατος ναύαρχος Türker Ertürk επέστησε την προσοχή στο θέμα στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Ertürk επεσήμανε ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί το σύστημα πρόωσης του αμφίβιου πλοίου (LHD) Juan Carlos ως αποτέλεσμα των μακροχρόνιων και χρόνιων δυσλειτουργιών που τον έκαναν να αδρανήσει στον Ατλαντικό κατά το τελευταίο του ταξίδι.

 Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα πρέπει να παραλάβει το TCG Anadolu πριν γίνουν οι αλλαγές που θα γίνουν στο σύστημα πρόωσης του Juan Carlos. Αλλά από όσο μπορώ να δω, η Sedef Shipyard ψάχνει να παραδώσει το πλοίο το συντομότερο δυνατό», κατέληγε ο ίδιος.

Το Anadolou αναμένεται να εξέλθει των τουρκικών ναυπηγείων σύντομα και να ενταχθεί στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το συντομότερο δυνατό, με όλα του τα προβλήματα όπως φαίνεται.
  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...