Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Παλιά μου τέχνη κόσκινο: Απελπισμένες απειλές από τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές με τον Tayfun- ''Δεν θα καθόμαστε με δεμένα τα χέρια'' (Βίντεο)

Και ενώ έχει πάρει την απάντηση του από την Ελλάδα, πως εμείς ούτε προκαλούμε, ούτε απειλούμε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, απειλώντας την χώρα μας για ακόμη μια φορά με τον πύραυλο Tayfun, λίγο πριν τις εκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο TRT εξαπέλυσε νέα επίθεση με ανυπόστατους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «η Ελλάδα κάνει εχθρικές ενέργειες εναντίον της Τουρκίας, παραβιάζει τον εναέριο χώρο και στρατιωτικοποιεί τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές».

Όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο 

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με τον πύραυλο Tayfun: «Με τον Tayfun κάνουμε προετοιμασίες! Δεν θα καθόμαστε με δεμένα τα χέρια στις ενέργειες που στοχεύουν με την ασφάλειά μας».

Εξάλλου ο Ερντογάν αναρωτήθηκε «γιατί πιάνει πανικός τους Έλληνες; Ας φτιάξουν κι εκείνοι έναν Tayfun»: «Φυσικά, μετά, πανικοβάλλονται όταν λέμε Tayfun. Γιατί σε πιάνει πανικός καλέ; Δηλαδή, εμείς δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Κάναμε τον Tayfun. Εντάξει. Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. Αλλά κι εγώ είπα  στην αμυντική μας βιομηχανία, '560 χλμ δεν είναι αρκετά. Θα το φτάσετε στα 1000 χλμ'.

Φτιάξτο κι εσύ. Φτιάξτο κι εσύ, να έχεις κι εσύ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό; Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτούς και νομικά και αλλά και στο πεδίο». 

Ανησυχία για τα F-16

Εν τω μεταξύ, Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι «δίνουμε μάχη για να πάρουμε τα μαχητικά που διαθέτουν ήδη οι Έλληνες».

«Αν το Κογκρέσο και ο Μπάιντεν εγκρίνουν τα F-16 θα τα πάρουμε το νωρίτερο σε πέντε χρόνια». 

 

Ο δημοσιογράφος Μετεχάν Ντεμίρ ανέφερε: «Η Αεροπορία μας έχει άμεση ανάγκη μαχητικών. Εμείς έχουμε F-16 Βlock 50. Δεν έχουμε τα Block 60 και 70 ενώ η Ελλάδα τα έχει και τα διαθέτει εδώ και χρόνια. Κι εμείς τώρα δίνουμε μάχη για να πάρουμε τα μαχητικά που η Ελλάδα ήδη διαθέτει. Επίσης πρέπει να ξέρουμε πως την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει τη συμφωνία για τα F-16  αν υποθέσουμε πως θα γίνει ένα θαύμα και θα έχει εγκριθεί απο το Κογκρέσο αυτά τα μαχητικά θα έρθουν το νωρίτερο σε 5 χρόνια! 5 χρόνια καθώς περιμένουν άλλες χώρες πριν απο εμάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ