Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Χάνει παντού ο Σουλτάνος-Αμερικανός ειδικός: Ο Ερντογάν ετοιμάζει τον τουρκικό λαό για πιθανή σύγκρουση με την Ελλάδα

Ο γνωστός Ράιαν Γκινγκέρας, Αμερικανός καθηγητής και ειδικός του  Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σε ανάρτηση του στην σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο προειδοποιεί για προετοιμασία των Τούρκων πολιτών για πιθανή στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα και αν απαιτηθεί και με την συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός Καθηγητής που δεν μασάει τα λόγια του, ανέφερε ότι “ένα βιντεοπαιχνίδι φτιαγμένο από μια τουρκική κρατική εταιρεία, βάζει τους παίκτες να επιτίθενται στην Ελλάδα νομίζω ότι μας λέει δύο πράγματα:

1) Την αυξημένη εσωτερίκευση του μιλιταρισμού στο τουρκικό κράτος και την κοινωνία.

2) Την αυξημένη εξομάλυνση της πεποίθησης ότι ο πόλεμος με την Ελλάδα είναι πιθανός.

Αυτό που δεν μας λέει αυτό το βίντεο σύμφωνα με τον ίδιο είναι:

1) Το παιχνίδι πως θα δοθεί στο κοινό (οι άνθρωποι δεν μπορούν να το αγοράσουν ή να το παίξουν όσο άλλα παιχνίδια).

2) Εάν είναι μέρος μιας ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής που στοχεύει στην προετοιμασία της χώρας για σύγκρουση.

Πρόκειται σαφώς για μια διαδικασία μιλιταριστικής εκπαίδευσης των Τούρκων πολιτών, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς, υιοθετούν αυτήν την λογική και θεωρούν ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να τους επιτεθεί, όπως και το ΝΑΤΟ.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι έχουν κατανοήσει το ύποπτο παιχνίδι του καθεστώτος Ερντογάν, αποδοκιμάζοντας αυτές τις πολιτικές, μετακινούμενοι πολλές φορές στο εξωτερικό.       

Υπενθυμίζουμε ότι την ελληνοτουρκική κρίση και το ενδεχόμενο πολέμου, τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας και την μεταβαλλόμενη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής έχει σχολιάσει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Ράιαν Γκινγκέρας, καθηγητής στο Τμήμα Υποθέσεων Εθνικής Ασφάλειας στη Naval Postgraduate School του Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικός στην ιστορία της Τουρκίας, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ο καθηγητής Γκινγκέρας, επισημαίνει πως δεν είναι ακόμη εκατό τοις εκατό σαφές τι θέλει συγκεκριμένα ο Ερντογάν, ωστόσο αναφέρει πως «το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μια στρατιωτική επιλογή μπορεί να είναι κάτι που σκέφτεται».

Τα σενάρια μιας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, φαίνονται εξωφρενικά ή απίθανα για πολλούς, θεωρώντας ότι επειδή και οι δύο χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν καμία ένταση στην ΝΑ Μεσόγειο, ειδικά τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία ευρίσκεται στην κορύφωση του.

Μπορεί να έχει μια πολύ μεγάλη δόση αλήθειας αυτή η θεωρία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι Τούρκοι:

1. Ότι δηλώσουν, ειδικά κατά των νησιών μας όταν βρουν ευκαιρία θα το πράξουν όπως και το 1974.

2. Η κρίση των Ιμίων το 1996, δεν ήταν σίγουρα μετωπική σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας, και μπορεί να παρενέβησαν οι ΗΠΑ, αλλά οι Βραχονησίδες αυτές “γκριζαρίστηκαν”, με ευθύνη της τότε ελληνικής κυβέρνησης ενώ χάθηκαν και Τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.     

Ο Ερντογάν με παράλληλες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία και με τις δημοσκοπήσεις να το δείχνουν “πίσω”, πιθανότατα, όταν κρίνει αυτός θα επιχειρήσει να προκαλέσει “κρίση”, την οποία εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε άμεσα, και αυτό θα πράξουν σίγουρα οι ισχυρές ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ