Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι έπαθαν και έμαθαν στη Συρία και τώρα «πειράζουν» τα Leopard 2A4 που διαθέτουν

Με την πρόοδο του προγράμματος του εγχώριου άρματος μάχης ALTAY να μην προχωράει όπως θα ήθελε ο Ερντογάν, η Άγκυρα έλαβε την απόφαση να υλοποιήσει εκσυγχρονισμό των Leopard 2A4 που διαθέτει, ή ενός σημαντικού αριθμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο έχει ληφθεί η απόφαση να εκσυγχρονιστούν 280 Άρματα μάχης Leopard 2A4 του αποθέματος της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας με εθνικά μέσα. Με αυτό τον τρόπο η ικανότητα επιβίωσης των Leopard 2A4 θα αυξηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βόρεια Συρία, αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός των κύριων αρμάτων μάχης στον κατάλογο της Διοίκησης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων ως μέρος της επείγουσας ανάγκης για επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν εκσυγχρονιστεί περίπου 170 τεθωρακισμένα M60T στο πλαίσιο του Έργου FIRAT-M60T μέχρι στιγμής.

Και πάλι, στο πλαίσιο των επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών, περισσότερα από 40 άρματα μάχης Leopard 2A4 εκσυγχρονίστηκαν με το Σύστημα Τεθωρακισμένων T1 παραγωγής Roketsan και παραδόθηκαν στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας. Ωστόσο, στο πλαίσιο των Έργων Προσθήκης Πρόσθετων Δυνατοτήτων σε Άρματα μάχης (TİYK) που ξεκίνησε η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών τα M60TM, Leopard 2A4 και M60A3 Tanks θα εκσυγχρονιστούν ξανά.

Με τους εκσυγχρονισμούς που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου TİYK, θα πραγματοποιηθεί τόσο πρόσθετη ενσωμάτωση θωράκισης όσο και πολλά ηλεκτρονικά υποσυστήματα και ειδικά συστήματα ελέγχου πυρός.

TİYK-LEO2A4: Εκσυγχρονισμός σε 280 Leopard 2A4

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 40 Άρματα μάχης Leopard 2A4 εξοπλισμένα με το Σύστημα Πρόσθετης Θωράκισης T1 έχουν παραδοθεί στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας. Με το TİYK Leopard 2A4 Project, 80 άρματα μάχης Leopard 2A4 θα εκσυγχρονιστούν το 2023 και 160 το 2026. Παράλληλα, περισσότερα από 40 άρματα μάχης Leopard 2A4 εκσυγχρονισμένα με το Σύστημα Θωράκισης T1 θα αναβαθμιστούν στο πρότυπο TİYK-LEO2A4, δηλαδή θα αλλάξουν τα ηλεκτρονικά τους υποσυστήματα.

Το αντικείμενο του έργου έχει ως εξής: Σύστημα Ελέγχου Πυρκαγιάς, Σύστημα Ενεργής Προστασίας, Αρθρωτό Σύστημα Προστασίας Πανοπλίας, Σύστημα Τηλεχειριζόμενου Όπλου, Σύστημα επιτήρησης κοντινής απόστασης, Σύστημα όρασης οδηγού άρματος, Ομάδα βοηθητικής ισχύος, Σύστημα πληροφοριών ελέγχου τανκ, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς και έκρηξης, προστατευτική επένδυση, σύστημα υποστήριξης ζωής

Μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα έχουν εκσυγχρονιστεί 280 από τα άρματα μάχης Leopard 2A4 του αποθέματος της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας, δηλαδή σχεδόν όλα.

Σύστημα θωράκισης T1

Με τα παθητικά σύνθετα θωράκια, τα εκρηκτικά αντιδραστικά θωράκια και τις θωράκισης πλέγματος που προστίθενται στα άρματα μάχης Leopard 2A4, η προστασία των ευαίσθητων σημείων του άρματος έχει αυξηθεί. Προστέθηκαν 6,33 τόνοι επιπλέον βάρους στο τανκ με το πρόσθετο πακέτο θωράκισης T1. Το βάρος μάχης των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 με δέμα θωράκισης έφτασε τους 61,33 τόνους. Χάρη στο χαμηλό βάρος του πακέτου θωράκισης T1, υπήρξε ελάχιστη απώλεια κινητικότητας του άρματος και τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές κινητικότητας, αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Φαίνεται πως με αυτή την κίνηση οι Τούρκοι ενσωματώνουν στα άρματά τους την γνώση που αποκτήθηκε μέσα από τα παθήματα των εισβολών στη Συρία. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι, στην ελληνική πλευρά υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...