Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Προκλητική η Ελλάδα και τα εξοπλιστικά της

Με ειδική μνεία στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Τουρκία, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Σε αυτήν γίνεται ειδική αναφορά στις “προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας”, ενώ τίθενται και άλλα ζητήματα που καθιστούν αμφιλεγόμενη την αφοσίωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, όπως η ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία και οι εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη Συρία και στο Ιράκ.

“Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

“Οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας και οι εξοπλιστικές της προσπάθειες δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας”, προστίθεται επιπλέον, καθιστώντας σαφές το μέγεθος του εκνευρισμού που υπάρχει στην Άγκυρα για την αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αποφάσεις:

  1. “Αξιολογήθηκαν σε όλες τις πτυχές οι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις που είναι σημαντικές για την εθνική ασφάλεια το 2022: συζητήθηκαν πιθανά ζητήματα που το 2023, δραστηριότητες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτό το πλαίσιο.
  2. Πληροφορίες προς το ΔΣ για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής ασφάλειας, ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατών PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DAESH, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Σημειώθηκε ότι θα γίνουν περαιτέρω βήματα εάν χρειαστεί και ότι η βούληση και οι προετοιμασίες που απαιτούνται για αυτό είναι πλήρεις.
  3. Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK-PYD/YPG και οι υποστηρικτές της αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη της ειρήνης, της ηρεμίας και της ευημερίας από τον συριακό λαό. Δηλώθηκε ότι η πλήρης εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων και η επίτευξη μιας περιεκτικής και ολιστικής λύσης βασισμένης στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας θα ανοίξει το δρόμο για διαρκή ειρήνη.
  4. Έχει δηλωθεί ότι οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας και οι εξοπλιστικές της προσπάθειες δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας.
  5. Υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ, από την άλλη, τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας. Έχει δηλωθεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης σχετικά με την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK/KCK-PYD/YPG και της FETO, με συγκεκριμένα βήματα το συντομότερο δυνατό.
  6. Οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζονται έντονα. Υπενθυμίστηκε ότι όσοι υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης και ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, είναι εταίροι σε αυτό το έγκλημα μίσους που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...