Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Από την Αθήνα το μήνυμα κατά Ερντογάν! Ιμάμογλου: Θέλουμε Βαλκάνια χωρίς Σουλτάνους!

«Βαλκάνια χωρίς Σουλτάνους»: Με αυτήν τη φράση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο μεγάλος αντίπαλος, όπως φαίνεται, του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαίου, τράβηξε διαχωριστή γραμμή από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Και μάλιστα αυτό έγινε από την Αθήνα και στο πλαίσιο της Συνόδου του «Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων», που διοργανώνει ο Δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης.  

«Όταν κοιτάζω τα Βαλκάνια δεν βλέπω έναν κόσμο με βασιλιάδες και σουλτάνους. Η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη είναι αδέρφια, όπως αδέρφια είναι και η πλατεία Ταξίμ και το Σύνταγμα, όπου συγκεντρώνονται οι πολίτες».  

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε δώσει «στίγμα» του λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα από τα εγκαίνια στα οποία βρέθηκε στην περιοχή της Κασταμονής, της ιστορικής πόλης της βορειοδυτικής Μικράς Ασίας. Το τραγούδι που ακούστηκε όσο ήταν στη σκήνη, ήταν προφητικό.

«Στόχος της εκστρατείας είναι η Δημοκρατία και πιστεύουμε πως θα έρθει εκείνη η μέρα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στους στίχους του.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ